Bang

Aanslagen
Als je ‘s avonds het journaal kijkt dan kan je er eigenlijk niet omheen. Als er een aanslag is geweest in Europa dan wordt hier uitgebreid over verteld en zie je het ene na het andere verschrikkelijke beeld. Er zijn al aanslagen geweest in België, Duitsland en Frankrijk. Dit is zo dichtbij huis dat ik het toch best eng vind allemaal. Soms heb ik het idee dat Nederland inmiddels wel aan de beurt moet zijn…

Feesten
Als ik naar een groot evenement ga dan schiet de gedachte over een aanslag wel eens door mijn hoofd. Zo wou ik voor Koningsdag naar Kingsland in Amsterdam. Hier zijn veel mensen bij elkaar op een kleine plek. Dit maakt het tot een ‘‘perfecte’’ locatie voor een aanslag. Het kaartje was wat boven mijn budget, maar het leek me vooral niet de meest veilige plek om te zijn tijdens Koningsdag. Uiteindelijk ben ik naar een ander feest gegaan. Zo heb ik me eigenlijk laten beïnvloeden door mijn angst voor een aanslag. Achteraf vind ik dit eigenlijk best stom want nu heb ik een leuk festival gemist.

Auto-ongeluk
Ik heb een beetje onderzoek gedaan om te kijken of mijn angst voor een aanslag terecht is. Nu blijkt dat de kans dat je dood gaat door een auto-ongeluk 100 keer zo groot is als door een aanslag. De kans op een aanslag is dus veel kleiner, terwijl ik me daar wel meer zorgen over maak. Maar toch blijf ik het eng vinden. Omdat als er een aanslag gepleegd wordt je geen controle hebt en eigenlijk niks kunt doen. De komende tijd ga ik grote evenementen toch nog maar even ontwijken. Of ben ik dan een te grote angsthaas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.