Lekker offline

Wereldramp
Vorige week woensdagavond. Er vond een kleine ramp plaats: WhatsApp lag eruit. Paniek! Ik zat met 2 vriendinnen film te kijken en ik had nog niet door dat er een storing was. Totdat mijn vriendje belde. ‘’Ik wilde je een filmpje sturen van mijn katten die in een doos zitten, maar WhatsApp ligt eruit!’’ Een heuse wereldramp dus.

Ook mijn vriendinnen kregen door dat ze geen berichten meer konden versturen of ontvangen. De rest van de avond waren we dus verplicht om met elkaar te communiceren. Wat vervelend. Op zulke momenten besef je je pas hoeveel iedereen bezig is met zijn smartphone. En wat is het eigenlijk gezellig om allemaal even je smartphone aan de kant te leggen. Ook geeft het rust. Even niet de druk voelen dat ook anderen nog iets van je willen weten.

Stoplichten
Er wordt veel onderzoek gedaan naar het gebruik van smartphones en de hele wereld speelt hier op in. Zo las ik laatst bijvoorbeeld dat stoplichten op de grond worden geprojecteerd. Zo hoef je tijdens het wandelen niet meer van je telefoon op te kijken, om in de lucht de stoplichten te zien, maar kan je naar je telefoon blijven kijken. Dat is toch bizar?

Ik vind mijn smartphone erg handig en leuk, maar ik vond het ook wel fijn om hem een avond weg te leggen. Even lekker offline. Ik ga proberen om dit eens vaker te doen. ’s Avonds vanaf 20:00 uur bijvoorbeeld mijn internet uitzetten. Zo creëer ik even rust voor mezelf. Ik ben benieuwd of ik dit kan! Ik zal jullie over een tijdje laten weten of het gelukt is en of het mij bevalt. To be continued dus..

En jij? Kun jij nog zonder je smartphone?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.