Moederdag

Waarom?
Als ik vroeger vanuit school thuis kwam zat mijn moeder, als ze vrij was, vaak al op me te wachten. Naast haar stonden dan een grote theepot en een pak koekjes klaar. Ondertussen hadden we het over van alles en nog wat. Nu gaat het eigenlijk nog precies hetzelfde als vroeger. Als ik na een lange treinreis bijna bij het huis van mijn ouders ben, zit mijn moeder al klaar om later naar mijn verhalen te luisteren. Het enige verschil is dat mijn moeder nu witbier en bitterballen in huis haalt voor mij.

Schamen
Ik heb dus een superlieve moeder. Maar begrijp me niet verkeerd er zijn ook zeker momenten geweest dat ik me voor mijn moeder schaamde. Maar hoe ouder ik word hoe minder ik hier last van heb. Ook al vind ik dat mijn moeder soms dingen doet die best een beetje gek zijn het is toch mijn lieve moeke… Daarom verdient ze het om elk jaar op Moederdag in het zonnetje gezet te worden.

Cadeau
Ik vind het altijd lastig om voor iemand cadeautjes te bedenken. Maar voor mijn moeder is het helemaal een drama. Dit komt omdat ze altijd zegt dat ze niks hoeft terwijl ik haar wel wat wil geven. Vroeger gaf ik als Moederdag cadeau vaak iets wat ik zelf gemaakt had op school. Maar helaas ben ik niet zo creatief dat ik zelf echt iets leuks kan maken. Daarom zit ik nu eraan te denken om samen iets leuks te gaan doen. Maar wat het precies gaat worden weet ik nog niet. Weet jij al wat je voor je moeder gaat doen op Moederdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.