Landskampioen

Wachten
Zondagmiddag was de beslissende wedstrijd van Feyenoord tegen Heracles. De uitslag wou ik absoluut nog niet weten. Dan is het ’s avonds namelijk extra spannend tijdens Studio Sport. In de auto ging de radio uit tijdens het nieuws. Want stel je voor dat ze de uitslag al zouden verklappen. Ik keek niet op mijn mobiel want iemand kon me de uitslag appen. Alles deed ik om het nieuws over de uitslag te ontlopen. Tot de overbuurman ineens de Feyenoord vlag buiten ophing… Al die moeite voor niks!

Dirkie
Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik niet een echte Feyenoord fan ben. Omdat ik ben opgegroeid in Friesland en ik daardoor voor sc Heerenveen ben. Maar ik gunde het Feyenoord om weer een keer landskampioen te worden. De laatste keer is namelijk alweer 18 jaar geleden. Bovendien vind ik Dirk Kuyt een hele leuke speler. Hij lijkt als aanvoerder ook echt de papa van het team. Dat hij in de kampioenswedstrijd 3 keer scoorde maakt het wel extra mooi natuurlijk.

Gekte
Dat het lang geleden is dat Feyenoord landskampioen werd, merk ik wel aan de gekte die er omheen heerst. Zo was er een fan die vorige week al een tattoo liet zetten om te vieren dat Feyenoord landskampioen zou worden. Die man heeft vast met een extra grote knoop in zijn maag zondag naar de wedstrijd gekeken. Want wat nou als ze hadden verloren? Ook merkte je het tijdens de huldiging. De huldiging was om 12:00 uur maar om 10:37 kwam het bericht naar buiten dat Rotterdam vol was. Er waren gewoon te veel mensen naar Rotterdam gekomen!

Ik ben wel blij dat Feyenoord weer eens landskampioen is geworden. Wie hoop jij dat er volgend jaar de landstitel pakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.