Power pose

Zenuwen
Je hebt last van klamme handen, stotteren en klotsende oksels. Oftewel je bent super zenuwachtig. Iedereen heeft dat wel eens. Ik vind het zelf best vervelend als ik ergens zenuwachtig voor ben. Door mijn zenuwen wil ik bijvoorbeeld een belangrijke presentatie niet meer doen. Wanneer ik dan toch mijn presentatie geef, zorgen de zenuwen ervoor dat het minder goed gaat. Daarom was ik ook zo blij toen we voor school een TED talk hierover moesten kijken. In die TED talk wordt de power pose besproken, de oplossing voor zenuwen. Je kunt deze TED talk hier bekijken.

Power pose
De power pose is een manier van staan die ervoor zorgt dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Ga rechtop staan met je handen in je zij en je borst en kin voorruit, zoals ook te zien is in het bovenste plaatje. Probeer je ondertussen te concentreren op je ademhaling. Blijf zo voor 2 à 3 minuten staan. Door de manier waarop je staat komen er allerlei hormonen in je lichaam vrij. Deze hormonen zorgen ervoor dat je zelfverzekerder en dus minder zenuwachtig wordt.

Op de wc
Bij een presentatie of sollicitatiegesprek doe ik vlak vooraf de power pose. Vaak komt dat erop neer dat ik in de toilet de power pose aan het doen ben. Wat natuurlijk best een beetje een gek gezicht is. Ik heb zelf het gevoel dat de power pose echt werkt. Ik ben daarna namelijk echt minder zenuwachtig. Alleen vraag ik me af of dit komt omdat het echt werkt of doordat ik erin geloof. Er is namelijk uit nieuw onderzoek gebleken dat de power pose waarschijnlijk niet werkt… Maar zolang ik geloof dat het werkt ben ik er van overtuigd dat het mij zal blijven helpen.

Ga jij ook een keer de power pose uitproberen?

foto superwoman: Erik (HASH) Hersman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.