Op de vlucht naar een veilige plek

Wat is er aan de hand?
Wekelijks maken duizenden vluchtelingen de tocht over de Middellandse zee. Via Turkije, Griekenland en Italië proberen zij Europa binnen te komen. Dit blijkt een erg gevaarlijke oversteek waardoor het voorkomt dat er boten zijn die zinken. Op de laatste boot die gezonken is zaten iets meer dan 450 vluchtelingen, hiervan hebben 250 mensen het niet overleefd.

De groepen vluchtelingen zijn zo groot, dat het veel problemen oplevert. In Griekenland is er te weinig eten, drinken en onderdak om deze mensen te kunnen helpen. Italië geeft aan dat de groepen veel te groot zijn om überhaupt iets te kunnen doen. Europa heeft besloten om de vluchtelingen zo goed mogelijk te verdelen over alle landen. Van de 120.000 vluchtelingen is het de bedoeling dat Nederland er 7.214 moet opnemen. Deze komen nog bovenop de 2.074 die afgelopen zomer al in ons land mochten komen.

Hartverscheurend
Ik vind het goed dat de Europese Commissie heeft besloten hoeveel vluchtelingen elk land kan opnemen. Deze mensen verdienen een plek waar ze zich veilig voelen en dat kan bij ons. Het oversteken van de Middellandse zee blijft een erg groot probleem. Het enige waar deze mensen aan denken is een veiliger leven en ze zien geen andere uitweg dan dat op deze manier te doen. Ik vind het hartverscheurend om te horen dat zoveel mensen hierdoor sterven. Toen er een foto van een aangespoeld jongentje op internet verscheen heeft dit veel losgemaakt bij mensen, dat vind ik goed. Hopelijk staan er veel mensen bij stil dat het echt een drama is wat er nu afspeelt.

Wat vind jij van de situatie op dit moment? Vind jij dat de Europese commissie goed handelt of moeten zij nog andere dingen doen? Hoe sta jij er zelf in dat er steeds meer vluchtelingen ons land binnen komen? Plaats het in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.