Verloren lammetjes en boze wolven

Leden van de vereniging, of kort weg de vereen’, waren opgedragen de gasten niet buiten te sluiten. Nieuwe leden welkom heten, dat was onze taak die avond. Zoiets kunnen ze wel heel makkelijk zeggen, maar in de praktijk is het lastiger uit te voeren. Het bekende was toch makkelijker aan te pakken. Al die gezichtjes waar de spanning duidelijk op af te lezen was en mijn gezicht wat waarschijnlijk diezelfde angst weergaf. En dus koos ik voor de veilige optie en dus stapte ik op bekenden af.

“Ik wilde nog even een praatje maken met toekomstige leden, maar nu zie ik jullie. Hoe gaat het ermee?” Jaco geeft een kort antwoord, pakt me bij mijn arm en geeft mij een duwtje in de rug. Hij dumpt me vervolgens bij een groepje van drie meiden. Verloren, eenzaam en duidelijk geen lid. Zo staan ze daar. Even komt er een blik van nieuwsgierigheid in hun ogen, dan komt diezelfde blik van verlorenheid terug.

“Hallo dames, dit is Rianne. Zij is lid van de vereniging, vraag maar raak!” Met die woorden verdwijnt Jaco weer. Een ongemakkelijke spanning verspreidt zich met de snelheid van het licht op de paar vierkante meter waar wij op staan.

“Welke opleiding doen jullie?” Een onnozele vraag besef ik, zodra die mijn mond uit is gefloept. Ze zijn hier om met NSEde kennis te maken, niet om te vertellen hoe leuk ze hun opleiding vinden! Alleen het promotiepraatje van NSEde heb ik nog niet paraat. Dit is mijn eerste jaar als lid van NSEde op de introductieweek. Ook spannend voor mij dus.

“NSEde is de leukste. We zijn niet gewoon ‘leuk’. Je ontmoet zoveel toffe mensen. De beste beslissing die je kunt maken is je aanmelden voor NSEde.” Ik verlaat de meiden met die woorden. Iets minder verloren staan ze daar, toch even eenzaam. De boze wolven die wij leken, zijn misschien iets minder boos geworden. De spanning in hun lichaam is iets gezakt en, hoewel ze verloren lammetjes bleven, waren ze iets gegroeid. Ik ook trouwens. Van boze wolf was ik nu iets gezakt naar een speelse puppy. Misschien dat die pup vol tot zijn recht zal komen aan het einde van de introductieweek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.