Help! Mijn vriendje of vriendinnetje aan mijn ouders voorstellen

Hoe ging dat bij mij?
Toen ik voor het eerst met mijn vriendje ging afspreken woonden wij allebei nog bij onze ouders. Dus besloten we toch maar op een andere plek wat te gaan drinken. Na elkaar een paar keer gezien te hebben, kwam hij dan toch echt bij mij thuis. ‘En nu?’ Dacht ik toen. Vooraf ben je bang wat je ouders van hem zullen vinden en of ze niet gek zullen doen als hij erbij is. Toch heb ik hem gewoon meer naar huis genomen.

Vooraf heb ik mijn ouders even ingelicht over zijn komst. Ik had hen al verteld hoe hij heet en waar ik hem heb leren kennen. Zo heb ik mijn ouders een beetje voorbereid en kwam hij niet uit het niks binnenvallen. Ook heb ik tegen hem gezegd dat mijn moeder af en toe wat gek (op een goede manier) kan zijn, zodat het hem niet zou afschrikken. Eenmaal bij mij thuis hebben we gewoon gezellig gekletst. Er was eigenlijk niks meer waar ik me druk over hoefde te maken.

Hoe kun jij dat doen?
Meestal is de stap groot dat je het moet vertellen of dat hij of zij bij jou langskomt. Maar wanneer het moment daar is valt het eigenlijk wel mee. Een gezonde spanning is natuurlijk nooit verkeerd, maar wees echt niet bang dat je ouders hem/haar meteen het huis uit zetten. Als het jouw keus is, zullen jouw ouders dat vast accepteren. En over dat zusje die jou gaat pesten, die is eigenlijk gewoon hartstikke jaloers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.