Van kinderdroom naar realiteit

Mijn kinderdroom is om te verhuizen naar Amerika. Ik heb het enorm naar mijn zin in Nederland en ben super trots dat ik in Rotterdam ben geboren en getogen.

Toch ben ik iemand die erg veel van reizen houd en graag nieuwe dingen wil ontdekken. Zo kan je jezelf ook meer ontwikkelen, je leert culturen kennen en doet over het algemeen meer kennis op.

“Een nieuwe omgeving en vooral een hele nieuwe taal”

De reden dat ik naar Amerika wil is om daar verder te studeren en te werken.

Je bouwt in principe een nieuw leven op, door nieuwe mensen te ontmoeten, in een nieuwe omgeving te wonen waar andere gewoontes gebruikelijk zijn en je leert de taal veel beter kennen.

Toch blijkt mijn kinderdroom steeds meer een droom dan werkelijkheid te zijn.

De opleiding die ik nu doe, duurt nog anderhalf jaar. Het liefst wil ik na mijn opleiding meteen weg, maar of dat wel zo slim is…

Een andere optie zou zijn, dat ik eerst verder ga studeren op het HBO en dan pas verhuis. Dan ben ik ouder en zal het ook makkelijker verhuizen zijn, omdat ik dan een goed diploma heb.

De reden dat ik twijfel is omdat ik geen tijd wil verdoen. Ik wil zoveel mogelijk dingen meemaken nu ik nog jong ben. Zo kan ik als ik wat ouder ben nadenken over mijn toekomstplannen, zoals werk, een gezin et cetera.

Studeren in het buitenland wil ik sowieso, maar doe ik dit op mijn 18e of wacht ik tot ik het HBO heb afgerond?

Wanneer ik mijn plannen aan mensen uit mijn omgeving vertel, reageren ze meestal erg negatief; “Is het wel zo realistisch om op je 18e naar het buitenland te gaan in je eentje?”, “je bent nog erg jong en naïef”, “dat gaat niet zomaar”, “hoe zit het met het geld?”. Negativiteit is wel het laatste dat ik nodig heb. Ik luister hier ook zeker niet naar. Gelukkig heb ik een moeder die mij heel erg steunt. Zij is samen met haar vriendin op haar 16e naar het buitenland verhuisd. Hierdoor kan zij zich goed in mijn ideeën verplaatsen en wil ze er alles aan doen om mij te helpen om mijn droom waar te maken.

Ik vind dat het leven te kort is om te veel na te denken over hoe of wat. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de gevolgen, maar laat dit je niet in de weg staan om je dromen te volgen. Er is een kleine kans dat je droom uitkomt, maar die kans blijft, hoe klein hij ook is.

En niet geschoten, is altijd mis!

Heb jij ook een droom die je waar wilt maken? Laat het dan achter in een reactie!

Foto: Duncan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.