De naakte waarheid

Nu ben ik zelf niet iemand die naaktfoto’s gaat maken en doorstuurt, maar ik hoor wel verschillende verhalen uit mijn omgeving. Helaas is het dan al mis gegaan, want als dit nieuws bij mij terecht komt dan betekent dat toch echt dat deze foto’s zijn uitgelekt.

Het sturen van naaktfoto’s of –filmpjes naar je vriend of vriendin wordt ook wel sexting genoemd. Ik las hier laatst een artikel over in de Volkskrant en het blijkt dat één derde van de Nederlandse jongeren weleens een verzoek heeft gekregen om een naaktfoto of –filmpje door te sturen. Helaas komt het steeds vaker voor dat men ook daadwerkelijk deze foto’s gaat maken, waardoor deze foto’s ook sneller terechtkomen bij mensen waarvoor ze niet bedoeld zijn.

Snapchat, WhatsApp en Tinder, zijn apps waarmee men naaktfoto’s verstuurt. Nu gebruik ik deze apps ook wel eens, ik vind het dan ook verbazingwekkend dat er steeds meer jongeren zijn die het aandurven om via deze apps hun intieme foto’s of filmpjes te sturen. Ondertussen weet je toch wel dat dit niet altijd goed kan gaan. Zo hoorde ik laatst nog een verhaal van een leraar op mijn oude middelbare school. Hij zou seksueel getinte foto’s via snapchat ‘per ongeluk’ naar een leerling hebben gestuurd. Of het nu per ongeluk of expres gebeurt je kan het nooit meer verwijderen omdat er heel vaak mensen zijn die snel een printscreen van het scherm hebben gemaakt.

Omdat sexting een onderwerp is waar scholen niet meer omheen kunnen zijn er steeds meer lessen ontwikkeld waar leerlingen de risico’s bespreken. Kijk, ik kan natuurlijk nu ook gaan zeggen dat het dom is om deze foto’s door te sturen. Je weet namelijk nooit zeker of ze wel bij de goede persoon terecht komen en of hij/zij ze ook voor zichzelf houdt. Maarja wie ben ik om je hiervoor te waarschuwen? Daarom is er een boek op de markt gebracht genaamd ‘Verhalen voor onder je kussen’ met fictieve spannende verhalen, die gaan over liefde en seks.

Heeft dit je interesse gewekt? Houdt dan deze site goed in de gaten want volgende week verloten wij maar liefst 5 exemplaren van dit boek.

Heb jij ervaring met sexting? Is het misschien al eens mis gegaan of juist niet? Ik wil graag je verhaal horen, vertel het in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.