Halloween

Als ik aan Halloween denk, dan denk ik automatisch aan pompoenen. Ik moet dan denken aan die keer dat wij thuis een pompoen hadden uitgesneden (althans, mijn moeder) om in de stemming te komen. Uiteindelijk was het ding zo misvormd dat we hem op Halloweenavond toch maar binnen hebben laten staan. Verder versta ik behalve pompoenen, voornamelijk mensen die verkleed gaan en enge figuren onder Halloween.

Nederland viert Halloween niet zo enthousiast mee als bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar het vaak veel uitbundiger wordt gevierd (er worden bij sommige tv-series zelfs Halloween specials gemaakt).

Dat vind ik best jammer dat Halloween in Nederland niet zo uitbundig word gevierd, aangezien ik dan niet de gelegenheid krijgt om eens een keer lekker gek te doen en helemaal op kan maken of verkleden. Stiekem wacht ik nog steeds op de dag dat iemand een superleuk Halloween huisfeestje geeft, waarbij ik eindelijk de gelegenheid krijg om me samen met mijn vriendinnen op te maken als een kat, geheel met nepwimpers en schattige kattenoortjes (ik weet het, erg dit). Halloween is, ik citeer Meangirls, de enige nacht van het jaar waarbij elk meisje er geschaard uit mag zien en niemand er iets over kan zeggen.

Als je iets leuks wilt doen maar er is geen echte feestgelegenheid, kun je bijvoorbeeld iets anders doen waardoor je toch dat Halloween gevoel krijgt. Er worden in sommige pretparken speciale events gehouden tijdens de Halloweenmaand, bijvoorbeeld Walibi Fright Nights, waar ik vorig jaar zelf ook heen ging (lees: waar ik half jankend met een figuur met een kettingzaag achter me aan het park door struikelde). Ook ben ik om in de stemming te komen, sinds twee weken, begonnen met de serie American Horror Story. Na veel enthousiaste verhalen van vrienden en andere kijkers, besloot ik het toch maar een kans te geven. Het kan ook best gezellig zijn om rond Halloween tijd warm binnen te zitten om je (favoriete) Horror/Halloween film of serie te kijken en dan maar mijn eigen feestje ervan te maken.

Sarah

Foto: greger.ravik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.