Bruin zijn schoonheidsideaal?

Als je al jong onder de zonnebank gaat, heb je 20% meer kans op huidkanker. Dat is schrikken! Daarnaast krijg je ook veel sneller rimpels als je regelmatig onder de zonnebank gaat. Daar maak je je misschien nu nog niet druk om, maar als je straks dertig bent en tachtig lijkt heb je enorm veel spijt van het zonnebanken.

Wij Nederlanders zijn gek op de zon. Als de zon maar even schijnt gaan we gelijk van de zonnestralen genieten en willen we bruin worden. In Azië is het juist tegenovergesteld. Een blanke huid wordt juist gezien als het ideaalbeeld. Een blanke huid staat voor rijkdom, omdat mensen die buiten werken vaak bruiner gekleurd zijn. Mensen in Azië laten hun huid zelfs bleken, want hoe witter hoe beter.

Het lijkt zo vanzelfsprekend om even lekker naar de zonnebank te gaan als je een kleurtje wil krijgen. Wij vinden hier nou eenmaal dat als je wat bruiner gekleurd bent, je er gelijk een stuk gezonder uit ziet dan met zo’n bleek gezichtje. Maar goed, dan zie je er een paar dagen gezond uit, maar voor je huid is het super ongezond.

Wat vind jij van het ‘schoonheidsideaal’ om bruin te zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.