Gaan we dan eindelijk de beker pakken?

Wie had kunnen dromen dat Nederland zo goed ging presteren op het WK in Brazilië. Niemand had rekening gehouden met Nederland. Iedereen is nu gewaarschuwd en op de hoogte van de kracht van Oranje. Er heerst nu angst bij de andere landen, want als Oranje zo doorgaat dan kan niemand ze stoppen.

De koning van de troon stoten
Daar zit ik dan op de bank, voor de aftrap van Nederland – Spanje. Met gemengde gevoelens kijk ik naar de wedstrijd. Spanje is de betere ploeg in de eerste helft en krijgt kansen om een doelpunt te maken. En dat gebeurt ook, want in de 27ste minuut scoort Spanje door middel van een penalty een doelpunt. 1-0 stond er op de hoek van m’n tv. Maar ik geloofde er nog steeds in dat Nederland van Spanje zou winnen. Eén minuut voor het einde van de eerste helft was het raak. De Vliegende Hollander Robin van Persie maakte een van de mooiste doelpunten uit zijn carriere. Robin vloog over het veld en ik vloog van m’n bank af. Hij kopt de bal met een snoekduik over Casillas. The Flying Dutchman has returned. Na de goal van Robin van Persie begon Nederland met meer zelfvertrouwen te voetballen. Geen 2, 3 of 4 doelpunten, maar er werd 5 keer gescoord tegen de voormalige wereldkampioen. Nederland heeft de wereldkampioen vernederd. Wie had dat kunnen denken dat Nederland zo goed ging presteren op het wereldkampioenschap in Brazilië.

Kangoeroes horen niet in Brazilië, maar in Australië thuis
Ik zal het kort houden tegen Australië, want na 3 goals was het gedaan met Australië. 3-2 was de uitslag. Door te winnen van Australië is Nederland geplaatst voor de volgende ronde.

Chilipeper niet zo heet als gedacht
Nederland was al zeker van de volgende ronde, maar ze moesten nog met Chili uitvechten wie er eerste in de poule zou zijn. In de eerste helft durfden beide teams geen risico’s te nemen. Nederland presteerde heel matig. De eerste helft was geen zak aan, dus moest er iets veranderen aan het spel van Nederland. Toen kwamen Leroy Fer en Depay in het veld en dit zorgde ervoor dat Nederland goed ging spelen. Zo maakte Fer met een hoge sprong net zoals een basketballer de 1-0. Dus dat was FERy good!. Daarna scoorde ons gouden talent Depay de 2-0 binnen. De Chili peper was dus niet zo heet als gedacht. Met deze uitslag is de volgende tegenstander Mexico. Dus de vlaggetjes kunnen nog blijven hangen.

WE ZIJN ER BIJNA , WE ZIJN ER BIJNA , MAAR NOG NIET HELEMAAL!