100 Kilometer Verderop

Op twee uur treinen hier vandaan is waar mijn moeder wacht met thee en een koekje na een lange dag. Ze luistert naar mijn verhalen, komt met raad of laat mij even lekker zeuren zoals alleen moeders dat kunnen. Hier vind ik altijd gezelligheid, warmte en liefde. Hier is een veilig nest. 142857 stappen hier vandaan is mijn vader. Hij is er altijd, een veilig toevluchtsoord wanneer de wereld te snel gaat, mensen te veel vragen of ik zin heb in een bord macaroni. Een plek voor rust, een plek om bij te komen.

Een half uur met de helikopter hier vandaan zijn mijn vrienden met wie ik gezellig klets over de afgelopen week. Ze vertellen mij over hun avonturen. Zij is aan haar laatste jaar van haar studie begonnen. Hij is net als ik ook aan zijn stage begonnen. Alle drie beginnen we aan eigen nieuw avontuur, maar we doen dit samen.

Op zes uur fietsen hier vandaan staat mijn lieve vriendinnetje in haar stal op mij te wachten. Met haar mooie zwarte vacht en lieve, doordringende ogen. Ze hinnikt zacht wanneer ik binnen kom met een pepermuntje. We kunnen samen naar buiten, genieten van de geur van het natte gras, het zingen van de vogels en als we geluk hebben zelfs een hertje. Ze rent in volle galop over het bospad en neemt mij daarbij mee in haar wilde vlucht waardoor alle spanning achter me blijft en alleen wij samen nog bestaan.

100 kilometer verderop is thuis. Waar mijn familie is bij wie ik altijd welkom ben, waar mijn vrienden zijn die altijd klaar staan met een luisterend oor en waar mijn lieve viervoetige vriendinnetje in de weide loopt met de zon op haar rug en altijd blij om mij weer te zien. Wat is het heerlijk om thuis te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.