2 juni start nieuw GO into Business programma

De werkloosheid in ons land blijft stijgen, ook de jeugdwerkloosheid. Vandaag de dag zitten veel jongeren noodgedwongen thuis. Om deze jongeren een betere toekomst te bieden is er een speciaal programma ontwikkeld. Op 2 juni start het programma in Nijmegen. Kandidaten uit verschillende regionen nemen deel. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar!

Het GO Into Business programma is speciaal ontwikkeld voor jongeren (tot 30 jaar) die in een werkloze situatie verkeren , het kan zijn dat je in de ww of bijstand zit, je reeds in een Bbz regeling valt of aanspraak maken op Wajong. Of wellicht val je tussen de wal en het schip en zit je zonder enig inkomen thuis.

Veel werkloze jongeren willen en kunnen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap, waardoor je uit je huidige situatie kunnen stappen. Er leven ontzettend veel leuke, innovatieve en kansrijke ideeën onder jonge mensen. Uiteraard hebben jullie goede begeleiding nodig om als ondernemer succesvol te kunnen zijn en in je eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Gewoon Ondernemen biedt deze begeleiding in het GO Into Business programma en het begeleidingstraject dat hier op volgt.

Het programma:

GO Into Business betekent een programma van 3 intensieve weken met workshops, individuele en groepssessies, inspiratielunches met lokale ondernemers en verschillende trainingen, waarin het basis business model van iedere ondernemer-­‐in-­‐spe vormgegeven wordt en iedere deelnemer concreet met zijn of haar bedrijf aan de slag gaat. Buiten het gezamenlijke programma om werkt de deelnemer 24/7 aan zijn/haar onderneming. In het programma werken we toe naar een levensvatbare onderneming die al tijdens of direct na het programma in de markt wordt gezet om zo snel mogelijk omzet te genereren. Na afronding van deze vijf weken, worden de deelnemers direct opgenomen in het begeleidingstraject van Gewoon Ondernemen. In dit traject wordt iedere deelnemer 5 jaar lang begeleid. Dit laatste deel wordt door de deelnemer zelf bekostigd op basis van omzet of aandelen.

De opbouw:

Het 3 weken durende GO Into Business programma omvat meerdere intensieve sessies per week, waarna de ondernemer met zijn of haar eigen onderneming aan de slag gaat. Iedere week zijn er workshops om de onderneming vorm te geven, gevolgd door individuele sessies. Daarnaast zijn er inspiratiesessies met lokale ondernemers en trainingen op gebied van specifieke onderdelen van het ondernemen (belastingen, administratie, acquisitie etc.).

Kosten:

Aan het programma zijn kosten verbonden. Deze kunnen indien mogelijk vanuit de uitkeringsinstantie of gemeente vergoed worden.

Interesse:

Wil jij graag deelnemen aan dit programma of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Danielle van der Spoel via nummer 06-11730857 of stuur een mail naar Danielle@gewoonondernemen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.