Agressieproblemen

Woedeaanvallen
Toen ik een jaar of zestien was, kreeg ik last van agressieproblemen en woedeaanvallen. Ik werd eigenlijk om alles boos en reageerde te fel. Zo fel dat het een aantal keren is uitgelopen op een gevecht.

Dit ben ik niet
Ik wist eigenlijk helemaal niet waar het vandaan kwam en realiseerde me na het tweede gevecht pas dat dit helemaal niet is wie ik ben. Ik begon me af te vragen waarom het zo uit de hand liep en waar al die woede vandaan kwam. Ik kwam er zelf niet uit.

Psycholoog
Ik ben toen naar de huisarts gegaan om uit te leggen wat er aan de hand was en ik heb toen uit mezelf gevraagd of ik naar een psycholoog mocht. Niet veel later had ik mijn eerste afspraak bij de psycholoog. Het waren diepe gesprekken, maar zo kwam ik erachter waar mijn woede vandaan kwam. Het was namelijk uit verdriet en ontkenning. Mijn oma was een aantal maanden daarvoor overleden en ik kwam er dus achter dat ik het heel moeilijk vond om dat te accepteren en verwerken.

Oplossing
Vaak zijn het onderliggende gevoelens die zich uiten in woede. Het was voor mij dus het beste om hier ook over te praten met een professional. Het kan ook zo zijn dat het al voldoende is om met iemand uit je omgeving te praten. Praten was voor mij echt DE oplossing. Wat zou jij doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.