Altijd weer die wekker

Heel langzaam word ik wakker uit mijn diepe slaap. Het is alweer tijd om op te staan. Je hebt van die mensen die meteen de deken van zich afgooien en fris en fruitig naast hun bed staan. Nee hoor, deze heerlijke eigenschap is niet voor mij weggelegd. Of ik nu laat of vroeg naar bed ga, elke keer als ik wakker word is het weer een strijd tussen de tijd en mijn bed. Meestal moet ik eerst vijf minuten hebben om mijn ogen open te krijgen en dan nog eens vijf minuten om mezelf ervan te overtuigen dat ik nu echt moet opstaan. En zo ben je weer minstens tien minuten verder.

Gelukkig hoor ik van iedereen om mij heen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Ik ben eens gaan kijken of er niet een paar tips te vinden zijn om dit opstaan net wat gemakkelijker te maken. Misschien heb jij er ook wat aan!

Het is belangrijk dat je goed slaapt. Een opgeruimde kamer, een goed bed en een lekkere geur in je kamer kunnen hier zeker bij helpen. Ook zou je eigenlijk je laptop en/of telefoon minstens een uur voordat je gaat slapen moeten afsluiten. Ja ik weet het, dit is bijna onmogelijk! Maar het blauwe licht van je scherm ontregelt je biologische klok.

Die vervelende, maar o zo heerlijke snoozebutton: stop ermee! Zodra je wakker bent, ga dan ook je bed uit. Hoe langer je snoozet, des te minder je uitrust. Dat snoozen is wel lekker maar het helpt je helaas echt niet verder. Kun je nou echt niet ophouden met snoozen? Verplaats dan je wekker. Zet hem aan de andere kant van de kamer met het meest irritante geluidje, zo moet je wel je bed uit. En als je nu toch uit bed bent, blijf dan ook uit bed. Spring meteen onder de douche of haal een kopje thee. Doe iets wat je gedachten afleidt van je bed.

Makkelijk opstaan heeft ook te maken met het ritueel dat je hebt gecreëerd. Ga je altijd laat slapen en moet je vroeg opstaan, dan is het logisch dat je niet uit je bed komt. Probeer vooral door de week op vaste tijden naar bed te gaan. Ook al ben je nog niet moe, je zal er de volgende ochtend blij mee zijn.

‘s Morgens wakker worden met het zonnetje op je gezicht kan ook al veel verschil maken. Probeer eens om je gordijnen of rolluiken een stukje open te laten. Zo zie je meteen daglicht als je wakker bent. Opstaan als het buiten nog donker is? Je hebt ook van die wekkers die licht gaan geven als je op moet staan. Hierdoor kan je lichaam zich beter aanpassen en meer energie verzamelen.

Je stapt natuurlijk veel makkelijker je bed uit als je iets leuks gepland hebt die dag. Zorg ervoor dat je elke dag iets plant om naar uit te kijken. Van een leuk dagje shoppen met vriendinnen, tot aan die nieuwe aflevering van je favoriete serie. Of misschien ga je wel iets lekkers eten. Allemaal dingen die je misschien overhalen om je bed uit te komen.

Lukt het jou om snel je bed uit te komen? Of blijf je ook nog liever even snoozen?

Bron foto: slapen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.