Herfst, een depressief seizoen of toch helemaal niet?!

Het is herfst! Yes! Net als iedereen in Nederland moet ik er ook aan geloven, de zomer is voorbij, de herfst is aangebroken. Gelukkig zijn we er mentaal al een beetje op voorbereid. De laatste paar weken van de zomer waren namelijk ook niet geweldig. Mijn bruine huidje is aan het vervagen, de winterjas mag weer uit de kast en ik heb vandaag zelfs voor het eerst weer laarsjes aan. Ik voel de bui alweer boven mijn hoofd hangen. Toch gisteravond nog een poging gedaan om op het terras te zitten, maar dat was helaas alleen kippenvel en bibberen.

Dat is toch wel weer even wennen. Veel mensen krijgen van de herfst een deprimerend gevoel, maar eigenlijk heeft de herfst ook wel veel voordelen. Ten eerste wordt het gelukkig niet meer zo vreselijk heet tijdens het slapen: Poeh wat kan het warm worden in m’n kamertje! Daarnaast ook nog minder last van fruitvliegjes in je huis en uiteraard al die prachtige bladeren overal. Het begint ook weer kouder te worden en dat betekent maar één ding: lekker met familie en/of vrienden weer voor de open haard of op de bank met warme chocolademelk. Samen kletsen, eten en gezelligheid.

Jammer genoeg brengt de herfst niet alleen leuke dingen, wat dacht je van al die snotneuzen en hoestende mensen? Ja hoor, het is die tijd van het jaar weer; iedereen aan de hoestsnoepjes en zakdoekjes. Ik moet er niet aan denken om ziek te worden. Een dag je vrij is natuurlijk niet erg, maar je kunt toch niets doen omdat je je zo ellendig voelt. Laten we daar maar niet aan denken.. Ik ga gewoon helemaal niet ziek worden dit najaar!

Zo zie je maar weer, de herfst heeft goede en slechte kanten. Ik durf zelfs te zeggen dat ik er wel zin in heb! Laat maar komen die kou, ik heb namelijk een erg leuke winterjas in de kast hangen.

Kleurrijke blaadjes aan de bomen, kastanjes, lagere temperaturen en snotneuzen, de herfst is er weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.