Horoscopen waar of niet waar?

De pagina waar mijn horoscoop van de dag op staat.

Vandaag stond er in mijn horoscoop dat ik niet aan mijn plannen zal toekomen en meer tijd moet vrij maken voor mijn vrienden.

Om dan te denken dat ik volgens mijn horoscopen niet aan mijn taken zal toekomen vandaag, is nou niet bepaald motiverend. Ik heb wel gemerkt dat ik wat achterloop op mijn planning en moeilijker mijn aandacht erbij kan houden vandaag. Ook heb ik het echt superdruk met school, werk en stage en klopt het echt dat ik geen tijd vrij maak voor mijn vrienden.

Puur toeval? Dat denk ik niet. Ik herken mezelf goed in de horoscoop van vandaag. Hoe ze een horoscoop zo precies weten te schrijven, blijft voor mij een raadsel. Misschien wil ik er zo graag in geloven dat ik me juist wat ga aanpassen aan mijn horoscoop van die dag.

Het is best logisch, dat als je ergens echt in gelooft zonder dat je ook maar enig bewijs hebt, dat het dan alsnog bestaat. Het bestaat voor jou of het echt zo is, is alleen maar te bewijzen met feiten. Bij een horoscoop heb je dat niet, het draait allemaal om geloof.

Ik vind horoscopen best interessant. Het gaat natuurlijk veel verder dan alleen sterrenbeelden als je denkt aan astronomie. Dus de sterren en de stand van planeten aflezen. Het is allemaal wel super ingewikkeld, maar ik vind het wel tof als je dat allemaal kan. Ik geloof wel een beetje in het spirituele. Dat iemand de toekomst kan voorspellen bijvoorbeeld.

Dat ieder een eigen horoscoop heeft geloof ik ook wel. De stand van de sterren en planeten veranderen van tijd tot tijd en daardoor heb je dus ook verschillende horoscopen en behoren ze ook tot een individu. Of eigenlijk meer een groep mensen die in diezelfde periode is geboren.

Zo heb ik een klasgenootje die via een vrouw heeft geleerd hoe een horoscoop veel kan zeggen over iemand. Volgens haar heeft elke horoscoop een bepaalde persoonlijkheid. Ik ben een weegschaal; iemand met een heel kritisch en sterk karakter, wat ook wel klopt. Of dit echt toeval is weet ik niet, maar het klonk best overtuigend. Zo raadde ze ook de persoonlijkheden van een paar andere klasgenoten en volgens hen klopte dat ook.

Ik verdiep me er niet erg in en zal mezelf daar ook niet zo mee bezig houden, ook al vind ik het erg interessant. Elke dag mijn horoscoop lezen blijf ik wel doen, omdat ik dat leuk vind. Vaak lees ik een positieve horoscoop en dat geeft mij weer wat meer energie om de dag door te komen.

Al was die van vandaag toch niet zo positief…..

En wat is jouw horoscoop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.