Verslaafd aan mijn mobiel

Een mobielverslaving, dat is het! Hoe hard het ook klinkt, de kans is groot dat jij, net als ik, er aan lijdt. Zonder dat je het door hebt, kun je de hele dag door op je telefoon zitten. Het is een soort automatisme geworden om constant je berichten en tijdlijnen te checken. Niet goed voor je natuurlijk, omdat je verschillende lichamelijke klachten kan krijgen zoals nekpijn door het lange turen naar je scherm van je mobiel.

Als je wakker wordt, als je op de trein staat te wachten of zelfs tijdens de les. Ook ik bevind me hier schuldig aan. Als ik een paar minuten op de tram wacht, in de tram zit en als ik op straat loop pak ik mijn mobieltje erbij. Dit heeft mij wel eens in situaties gebracht, waarbij ik bij de verkeerde halte uit ben gestapt of zelfs tegen mensen aan ben gebotst. Ik kan je vertellen, behoorlijk gênant… Je hoeft niet eens berichten binnen te krijgen, het is vaak die drang om constant te willen weten of je iets binnen hebt gekregen. Kijken of iemand je niet dringend whatsappt, je getagd bent op Facebook of hoeveel likes je Instagram foto inmiddels heeft.

Smartphones schijnen slecht voor je gezondheid te zijn door bepaalde straling die je telefoon uitzendt. Ook kunnen je ogen pijn doen en kan je hoofdpijn krijgen als je te veel op je mobiel zit. Doordat je constant een beetje ‘voor over gebogen’ zit, kun je ook last krijgen van je nek.

Als je weet dat je verslaafd bent aan je mobiel, dan kan je een paar simpele stappen volgen om toch minder last te hebben van de negatieve gevolgen van je ‘telefoon verslaving.’ Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je een aantal uur per dag op je telefoon mag zitten, en alleen mag checken als je daadwerkelijk een berichtje binnen hoort komen. Ook kun je ervoor zorgen dat hij 's nachts niet naast je bed, ligt, zodat je rustig kan slapen en niet steeds de neiging hebt om je telefoon te pakken.

Hoe moeilijk het ook is, ik stel mezelf het doel om minder op mijn telefoon te zitten. Ik merk dat ik me zonder mijn telefoon veel beter kan concentreren op wat ik moet doen, zoals huiswerk. Dit gaat voor mij een hele challenge worden, maar ik ben er van overtuigd dat het gaat lukken. Natuurlijk houd ik jullie ook op de hoogte met mijn wekelijke blogs!

Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.