Stress, help! Of toch niet?

Ik vind het maar een naar gevoel en weet niet goed wat ik er mee moet. Op zulke momenten komt er een soort van ‘heks’ in me naar boven en geloof me, dan kun je beter bij me uit de buurt blijven. Ik word chagrijnig en hierdoor minder aardig tegen de mensen uit mijn omgeving. Nu zijn er al zoveel verschillende tips om beter met dit stressgevoel om te gaan; vooraf een goede planning maken en zorg voor een goede nachtrust. Natuurlijk helpt dit op lange termijn, maar wat moet ik doen als dit stressgevoel spontaan naar boven komt? Hoe kom ik onmiddellijk van deze stress af?!

Ik ben gelijk op zoek gegaan naar tips om deze onmiddellijke stress de baas te zijn, want ik ben wel klaar met die extra puistjes op mijn gezicht waar ik mee moet dealen in deze stressvolle tijden. En deze tips deel ik met liefde met jullie.

Muziek

Pak je ipod, mp3 speler of wat je ook gebruikt erbij en zet een lekker vrolijk nummertje op. Probeer je op dit liedje te concentreren en volg de songtekst en de muziek. Wanneer je dit doet zullen je gedachten afdwalen en krijg je nieuwe positieve energie. Zo kun je met volle energie weer aan de slag.

Eet bewust

Naast muziek is ook een goede tip om je volledig te concentreren op je eten. In tijden van stress eet je vaak ‘even snel’. Probeer toch minder snel te eten en concentreer je op de geur en smaak van de verschillende ingrediënten van het eten. Hierdoor zal je meer van je maaltijd genieten.

Rekken en strekken

Zit je op je werk of op school en je hebt een gigadip? Pak dan je handen vast en strek je armen boven je hoofd. Leun eerst naar rechts, dan naar links. Ook kun je je hoofd eventjes omhoog kantelen en heen en weer bewegen. Hierdoor zullen je hele lichaam en geest ontspannen.

Goede dingen

Elke dag kent gelukkig ook leuke dingen naast alle minder leuke dingen. Wanneer je ’s avonds in bed ligt en je de dag even overdenkt, besteedt dan eens aandacht aan wat wel leuk was die dag. Dit kan al in de kleine dingen zitten, zoals de lekkere koffie die je ‘s ochtends hebt gedronken of die leuke jongen/meisje die je heeft geholpen toen je stond af te rekenen bij de kassa. Op deze manier ga je in ieder geval met een tevreden gevoel slapen.

Ik heb het zelf nog niet getest, maar ik denk dat deze tips je goed kunnen helpen in stressvolle situaties. Ik ga ze in ieder geval gelijk proberen als die heks weer in me naar boven komt!

Laat me weten als deze tips je hebben geholpen!

Bron foto: stress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.