Opruimwoede!

Nu de zomer voorbij is en de herfst weer is begonnen, zal ik mijn kledingkast weer winterproof moeten maken. Mijn topjes, zomerjurkjes en korte broeken gaan allemaal in de kist en komen er over een halfjaar weer uit. Ook de kleding die ik eigenlijk nooit draag, maar niet wil weggooien gaat ook steeds terug die kist in omdat het misschien nog wel eens handig kan zijn. Herkenbaar? Nou, ik heb mezelf voorgenomen om deze kleren nu eens niet meer terug te stoppen, maar gewoon weg te gooien. Of als ze nog bruikbaar zijn in de kledingzak te stoppen en te doneren aan een goed doel. Dan heb jij een opgeruimde kast en maak je er ook nog anderen blij mee.

Toch is het weggooien van dingen niet altijd even makkelijk. Speelgoed van toen ik klein was, knutselstukjes die ik vroeger op school heb gemaakt of die collectie ongelezen tijdschriften. Ze zwerven ergens in huis rond, maar ik kijk er nooit meer naar om. Natuurlijk zijn er veel dingen die mij dierbaar zijn en ik echt niet ga weggooien. Maar ik ben erachter gekomen dat ik mijn kamer toch wel wat kan opfrissen door verschillende spulletjes gewoon in de prullenbak te gooien. Ik heb een klein lijstje gemaakt met spulletjes die je misschien nog bewaard, maar eigenlijk nooit meer gebruikt.

Proefwerken

Ik snap dat je proefwerken met een goed cijfer natuurlijk wilt bewaren. Maar is het nou echt nodig om die 5,5 of een onvoldoende ook te bewaren? Daar heeft niemand wat aan, toch? Gooi het gewoon lekker weg. Net zoals die oude schoolboeken, maar je moet wel zeker weten dat je ze nooit meer hoeft te gebruiken. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit je echt een goed gevoel geeft!

Oude liefdesbrieven

Nog niet helemaal over je ex heen? Of juist heel erg, maar je weet niet wat je met al die liefdesbrieven en foto’s moet doen? Gooi ze gewoon lekker weg. Je gaat ze toch niet nog eens lezen, dus wat moet je er dan nog mee? Zo krijg je veel meer ruimte voor al die nieuwe liefdesbrieven.

Speelgoed van vroeger

Spelen met speelgoed daar zijn we wat te oud voor geworden. Weg met die dozen lego of knex op zolder, of die pop waarvan je zo mooi de haren had geknipt (NOT!). Als het speelgoed nog bruikbaar is kun je het misschien weggeven aan een goed doel. Sla je twee vliegen in één klap.

Opruimen hoeft dus niet altijd stom te zijn. Je krijgt er namelijk een opgeruimde kamer voor terug. En misschien vindt je ook wel dingen terug waar je al heel lang op zoek naar was. Trek die bureaulade open en kijk eens wat daar allemaal in ligt. Misschien vind je nog wel die oplader waar je al zolang naar op zoek was.

Bron foto: kamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.