Aseksualiteit

Ik heb iemand ontmoet die aseksueel is. Ik had er nooit eerder van gehoord en vond het ook best wel vreemd. Maar als je biseksueel kan zijn, waarom dan niet aseksueel?

Aseksueel is dat jij je én niet tot jongens én niet tot meisjes (seksueel) voelt aangetrokken. Iemand die aseksueel is, heeft geen behoefte aan seks. Daarnaast kan het zijn dat je geen romantische gevoelens kan ontwikkelen voor een ander, zoals dat het geval is bij de aseksuele jongen die ik ken.

Ook zegt hij dat hij zich geen jongen en geen meisje voelt “Ik voel me gewoon niks”. Natuurlijk begrijpt hij dat hij als een jongen is geboren, maar toch voelt hij zich geen jongen.

Je hoort niet veel over aseksualiteit, terwijl ik er achteraf best veel over heb kunnen vinden op internet. Ik was er namelijk erg nieuwsgierig naar.

Aseksualiteit blijkt onderverdeeld te worden in types.

Zo heb je aseksuele jongeren die geen behoefte hebben aan liefde en seks.

Ook heb je aseksuele jongeren die wel romantische gevoelens kunnen hebben voor iemand, maar geen behoefte hebben aan seks. Nog een vorm van aseksualiteit kan zijn dat je wel behoefte hebt aan seks maar jij je niet seksueel of op romantisch gebied aangetrokken voelt tot iemand. Deze mensen hebben wel seks met zichzelf, maar zullen nooit de behoefte hebben om seks te hebben met iemand anders.

Ik vind aseksualiteit een heel interessant onderwerp. Ik kende het hiervoor niet en vond het eerst ook een beetje vaag. Maar nu ik er meer over weet, begrijp ik het verhaal van de jongen die ik ontmoet heb veel beter.

Heb jij ooit van aseksualiteit gehoord of ken je iemand die het is? deel het in een reactie hier onder!

Foto door: davidgljay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.