Squats, squats en nog meer squats

De oefening die je bilspieren zou moeten trainen voor een ‘butt of steel.’ Het is een reuze hype als het gaat om work-outs. Ik heb besloten om deze hype een kans te geven. Ik ben iemand die een half uurtje traint en dan meteen naar de spiegel rent om te kijken of er al enig resultaat te zien is. Natuurlijk weet ik wel dat het tijd kost, maar toch wil ik stiekem nog altijd dat het resultaat zo snel mogelijk te zien is.

Daarom heb ik besloten om elke dag squats en andere oefeningen te doen, speciaal voor de ‘butt of steel.’ Ik ben nu al een paar dagen bezig en tot mijn verbazing vind ik het nog best oké. Het is niet perse zwaar, vergeleken met andere work-outs die ik eerder deed, waar ik letterlijk trillende armen en tranen van kreeg. Wel voel ik na elke squat work-out mijn spieren. Deze spierpijn blijft een dag of twee aanhouden, maar heel erg vind ik het niet. Zo weet ik tenminste dat ik het goed doe en dat ik mijn spieren echt train.

Ik had voor 2015 het voornemen om meer te sporten. De squats zouden voornamelijk je bum-area (billen) wat groter moeten laten maken. Natuurlijk zou dit helemaal niet verkeerd zijn, maar ook als het alles wat strakker maakt, ben ik tevreden. Ik doe work-outs waarbij je veel squats doet, maar ook nog andere oefeningen, waarbij je je hele bil- en been gebied traint. Deze work-outs zijn gewoon te vinden op Youtube en je kan kiezen uit talloze video’s. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik het volhoud. Het geeft me een goed gevoel als ik de work-out gedaan heb. Na een paar keer begin ik het zelfs leuk te vinden en ik merk ook dat mijn lichaam gewend begint te raken aan het trainen. Hierdoor is het niet zo zwaar meer. En tot slot duurt de work-out vaak niet langer dan een half uur, dus dit kan je makkelijk plannen, ook op een drukke dag.

Ik hoop dat ik het ook inderdaad volhoud en dat het resultaat over een tijdje te zien is. Wat vind jij van squats? Laat het achter in de reacties!

Sarah

foto midwestnerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.