The end is near

Mijn stage loopt deze week ten einde. Maar liefst 5 maanden heb ik hier op kantoor gezeten en een hele hoop meegemaakt. Blogs geschreven nieuwe mensen ontmoet, trainingen gehad, werkvormen geschreven en het gevoel van een echte werkplek ervaren. De tijd is werkelijk voorbij gevlogen voor mijn gevoel. Ik ben heel benieuwd wat de komende anderhalf jaar mij gaat brengen, natuurlijk afstuderen en dan? Toch maar eerst die mijn keuzevakken van het tweede halfjaar afronden.

Een van de allerbelangrijkste punten die ik geleerd heb in de afgelopen weken is dat wanneer je iets wilt doen, je er altijd voor moet gaan. Zo heb ik tijdens mijn stage veel nieuwe dingen geleerd: het trainen van mensen, coaching en ook nog een voorlichting gegeven. Wat ik hiermee wil zeggen is: wil je iets nieuws doen, doe het dan gewoon. Merk je halverwege dat het toch niet is wat je zoekt, dan zoek je iets anders. Zo is er voor iedereen wel iets wat bij hem of haar past. Je moet alleen even goed zoeken.

Voor mij is het volgende nieuwe punt drama en theater. Ik ga een minor volgen waar toneel centraal staat. Ik heb nog nooit zoiets gedaan dus het is helemaal nieuw, ik ben heel benieuwd.

Voor mezelf vind ik het belangrijk dat ik iets creatiefs en uitdagends ga doen. Het moet iets zijn wat ik eigenlijk nog nooit eerder heb gedaan en waar ik vooral veel actief bezig ben. Na lang achter een bureau zitten is het daar nu wel tijd voor. Ik denk dat zoiets wel per persoon verschilt. Zo is iemand een doener of een denker. Zoek datgene wat bij jou het beste past!

Na mijn opleiding staan de opties nog open. Ik wil heel graag op reis om nog even wat van de wereld te zien voor ik mij in het werkleven ga storten maar dat moet ik nog allemaal maar gaan zien. Bij zo’n reis komt toch wel een hele organisatie kijken, je moet van alles regelen en voorbereiden. Toch ben ik gemotiveerd om mij in te zetten voor dit idee, ik moet ergens beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.