Begraven of opzetten?

Opgezette dieren

Op de site van het Jeugdjournaal las ik een artikel over opgezette dieren. Er stond in dat er steeds meer mensen zijn die hun huisdier niet begraven als hij dood is, maar laten opzetten. Daar moest ik even over nadenken, want wat vind ik hier nu van? Ik zie het al voor me, een huisdier dat een paar jaar geleden dood is gegaan staat nu in de woonkamer!

Mamapoes

Ik dacht gelijk terug aan mijn eerste kat. Ze heette mamapoes en is heel oud geworden, ongeveer 18 jaar! Wat was het een lieve kat. Ze wilde altijd knuffels geven, op mijn schoot zitten en als ik verdrietig was kwam zij mij troosten. Toen zij doodging vond ik dat heel erg en heb ik veel gehuild. Samen met mijn ouders en zussen hebben wij de kat begraven. Maar als ik het over kon doen, zou ik Mamapoes dan laten opzetten?

Raar en eng

Om eerlijk te zijn, vind ik het een beetje eng en raar. Je levende gezellige huisdier verandert in een standbeeld. Geen knuffels en gezelschap meer, maar een opgezette huisdier die je aan staat te kijken. Nee een huisdier laten opzetten, dat is niks voor mij! Ik ben dus blij dat ik Mamapoes heb begraven. En als in de toekomst mijn nieuwe huisdier ook doodgaat, laat ik het beestje lekker begraven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.