Blij zonder internet?

Generation What? maakte een vragenlijst voor jongeren over van alles en nog wat. Binnen 5 minuutjes vul je de vragenlijst in en kan je de resultaten van Nederland zien. Van het resultaat hieronder schrok ik.

Dit betekent dus dat ongeveer de helft van de Nederlanders ongelukkig is zonder INTERNET! Internet. Iets dat pas 20/30 jaar bestaat. De 2000 jaar hiervoor hebben we overleefd zonder internet en waren we ook blij. En nu zouden we zonder internet verdrietig zijn?

Hoe kan dit? Zijn we dan zo afhankelijk van Google, Instagram en onze mail? Kunnen we alleen nog maar gelukkig zijn door een like te krijgen op Instagram of Facebook?

Stel jezelf de vraag: 'Wanneer ben ik nou echt gelukkig?
Er is niemand die antwoord: 'Als ik iets op zoek op Google' of 'Als ik een snapchat met faceswap maak'. Nee! Dit zijn niet de momenten waarop we gelukkig zijn. Blij zijn is niet afhankelijk van internet! De gelukkige momenten uit mijn leven zijn wanneer ik op het strand met vrienden aan het BBQén ben of met mijn geliefde op vakantie ben. Gelukkig word je niet van een whatsappje maar van de tijd die je doorbrengt met vrienden en familie.

Mij lijkt het wel wennen. Dat je ergens op straat staat en niet even snel op Google Maps kunt opzoeken waar je naartoe moet. Of niet de treintijden kunt controleren. Je moet vaker mensen aan spreken. Iemand om de weg vragen of aan de balie een reisadvies vragen.

Ook moet je duidelijkere afspraken maken met vrienden…

Nu zeg je: 'We appen wel.' Tsja, dat gaat niet meer. Smsen kan nog wel natuurlijk.

Zou jij ongelukkig zijn zonder internet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.