Zweten en andere ongemakken

“Kijk hem eens zweten!!”

Ik merkte voor het eerst dat ik slecht tegen pittig eten kon toen ik met mijn vader bij de KFC ging eten. Ik ging me toch een potje zweten maar vond het niet zo erg want wie ziet dat nou. Later toen ik wat ouder was ging ik naar de KFC met mijn vrienden. Ik begon weer te zweten maar nu gebeurde er iets anders, de aandacht werd meteen gevestigd op mij: “Haha kijk naar Ogi, kijk hoeveel die zweet!”. Elke keer als ik dan bij de KFC kwam met mijn vrienden bestelde ik maar iets wat niet pittig was terwijl ik die hotwings zó lekker vond.

Hoe ga je om met deze ongemakken?

E zijn veel jongeren die last hebben van zulke soort ongemakkelijkheden. Of het nou veel blozen is of misschien wel constant de hik hebben. Mijn probleem was niet zo moeilijk om te ontwijken. Ik at gewoon geen pittig voedsel in het bijzijn van mijn vrienden maar je kunt niet alles ontwijken. Er zijn ook jongeren die zich constant ongemakkelijk voelen. Denk maar aan iemand die stottert. Hoe ga je om met deze onzekerheid?

Je bent niet de enige die zweet van kip.

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat iedereen een beetje onzeker is en iedereen zulke ongemakkelijke situaties meemaakt. Wees je er bewust van dat je niet de enige bent. Net hoorde ik nog een verhaal van een mede stagiaire die vroeger erg klunzig was en zo twee á drie keer per les haar pen per ongeluk door het lokaal heen slingerde! Eigenlijk is dat best grappig haha. Dit brengt me op een andere manier om die ongemakkelijke situaties minder ongemakkelijk te maken. Humor. Een van de beste dingen die je kunt doen is jezelf wat minder serieus nemen. Lach om wat er net gebeurd is. Dit zal de spanning op dat moment doorbreken.

Accepteer het.

Ik heb geaccepteerd dat ik zweet als ik pittig eten eet. Dit heeft wel een tijdje geduurd maar ik denk ook dat het te maken heeft met je leeftijd. Na een bepaalde leeftijd word je gewoon zekerder over jezelf. Dat ik zo erg zweet van die hotwings gaat mij er niet meer van weerhouden om die lekkere hotwings te eten. Ik sla lekker een hoop servetjes in en bikkelen maar!

Foto chickenwings: Alpha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.