Bouwputtoeristen?

Twee weken geleden is er een mega hagelstorm door het oosten van Brabant getrokken. Dit noem je een supercel, dat is het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen. Hagelstenen zo groot als tennisballen kwamen naar beneden en de straten overstroomden. Het klonk alsof op het huis geschoten werd. Mijn ouders wonen in dat gebied en het was blijkbaar echt super eng.

Het dorp waar de ouders van mijn vriend wonen was nog erger getroffen. Daar was geen enkele dakpan of dakraam meer heel en bijna alle auto’s waren total loss. Geen enkel huis was niet beschadigd en iedereen was erg geschrokken. Toen mijn vriend en ik de dag na de storm kwamen helpen puinruimen, leek het wel een oorlogsgebied.

Ramptoeristen

Wat ik dan niet kan begrijpen is dat mensen voor de lol naar zo’n dorp komen om er foto’s van te maken. Wat is de lol van iemand anders zijn ongeluk? Ga je die foto’s dan aan je familie en vrienden laten zien, als een soort van vakantiefoto’s? Ik vind het nogal respectloos overkomen. Als je toch helemaal naar zo’n gebied toe gaat om te kijken, help die mensen dan ook!

Bouwputtoeristen

Nu las ik dat een bouwput voortaan ook toeristen trekt. Dat vind ik een stuk betere vorm van meekijken dan ramptoerisme. De opa van mijn vriend doet al jaren niets anders dan alle wegwerkzaamheden afgaan om ernaar te kijken. Dit blijkt dus ook bij andere mensen in trek te zijn. Zo is er bijvoorbeeld op het station in Utrecht een tribune neergezet voor mensen om te kijken naar de werkzaamheden. Vaak zijn het oud-bouwvakkers die het niet kunnen laten om even een kijkje te nemen, maar ook anderen vinden dit erg interessant. Als je niet naar Utrecht wil om daar te gaan kijken, kun je ook thuis naar bouwputten kijken. Zo is er deze site, daar staan heel veel bouwprojecten op die je kunt bekijken. Nu ben ik zelf ook op die site aan het kijken, ik moet bekennen: het werkt wel verslavend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.