Bureau huren en mensen ontmoeten: ondernemer van de maand

Deze maand staan 2 jonge ondernemers in the spotlight. Jeroen Arts en Frank Derks, beide 28 jaar en oprichters van Deskbookers.

Jeroen en Frank leerden elkaar kennen in het 2de leerjaar van de middelbare school. Toen hadden ze nog niet kunnen bedenken dat ze nu samen een onderneming zouden hebben en hun droom waar hebben gemaakt.

In 2009 is het allemaal begonnen. Frank merkte vanuit zijn ervaring dat flexwerken een positief effect had op mensen en bedrijven. Jeroen daarentegen was gefascineerd om veel kennis te kunnen delen in de wereld door veel mensen met elkaar te verbinden. Het idee was geboren: als je op flexibele plekken kunt werken ontmoet je veel verschillende mensen. Als we deze mensen door middel van flexwerken met elkaar kunnen verbinden wordt heel veel kennis gedeeld. Wat er ontbrak in Nederland was een platform waar flexplekken en flexwerkers samen kwamen. Na heel wat netwerken, het platform bouwen en Deskbookers opzetten zijn de heren medio 2010 naar de KvK gegaan. In november 2010 werd Deskbookers gelanceerd met toentertijd 6 locaties waar flexplekken aangeboden werden. Nu ruim 2 jaar verder vind je op het platform 155 locaties!

De weg naar wat de heren in 2 jaar tijd allemaal al bereikt hebben was echt niet altijd makkelijk. Vooral het begin is lastig en hard werken. Ze hadden hier en daar best moeite om in sommige trajecten nee te zeggen en achteraf kostte dit ze tijd. Zo zijn ze bijvoorbeeld ruim een half jaar aan tijd verloren door op een project te blijven hangen waar ze eigenlijk niet 100% achter stonden.

Jeroen: Wij hebben alles samen gedaan, we hebben geen mentor gehad in onze opstartfase. Hierdoor gaat het leerproces wel sneller en vooral op een hardere manier. Achteraf is het wel raadzamer een mentor te hebben, zeker als je alleen begint zou ik het aanraden.

De heren zijn blij met hun leuke bedrijf en trots op wat ze allemaal al bereikt hebben. Ze blijven Deskbookers uitbreiden en groter maken.

Voor jonge start-ups hebben ze ook nog een aantal goede tips:

  • Richt je op je doel en hou je focus
  • Je moet ook nee kunnen zeggen-
  • Regel alleen dingen die je echt nodig hebt
  • Probeer je onderneming met zo min mogelijk middelen op te zetten
  • Kijk goed naar wat nu echt belangrijk is en wat je later nog kunt doen

Ben jij als start-up op zoek naar een flexplek of wil je meer weten over Deskbookers klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.