Concentratie gezocht

Herken je die momenten waarop je aandacht van een tekst weer wordt afgeleid door een liedje? Mij overkomt dit dagelijks. Daarnaast ben ik een held in het opslaan van nutteloze informatie, terwijl ik soms moeite heb met belangrijke informatie. Waar is mijn externe harde schijf!?

Wat zou het heerlijk zijn als mijn hoofd een computer was, waar ik een externe harde schijf in kon pluggen. Dat als ik wil schrijven of lezen gewoon even alle nutteloze informatie over kon zetten naar die schijf, zodat het me niet meer in de weg zit. Daarnaast kan ik dan meteen even de nuttige informatie rondom schrijven eraf halen. Dat zou het in mijn hoofd soms zoveel opgeruimder maken.

Ook tijdens mijn middelbare schooltijd en studententijd zou dit heerlijk zijn geweest. Dan had ik eindelijk mijn proefwerken geschiedenis goed kunnen maken. In plaats daarvan zong ik tijdens mijn proefwerk de complete songteksten van Justin Timberlake en herbeleefde ik de grappige (destijds nog MSN-)gesprekken met vriendinnen. Ondertussen heb ik gemerkt dat ik voor een optimale concentratie gewoon alles om me heen af moet sluiten. Ik schuif alle social media aan de kant en zet hard een muziekje (zonder lyrics) aan. Door die muziek krijg ik zo’n boost dat het artikel uit mijn vingers vliegt. Wanneer kan jij je het beste concentreren?

Foto: informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.