Dag Hyves, hoi Facebook!

Als ik op Hyves kijk, tussen de ‘wie wat waar’, dan zie je allemaal berichtjes als: “Hyves gaat dood” of “Dag Hyves, hoi Facebook”. Twee maanden geleden was ik zelf nog heel actief op Hyves, net zoals vele anderen. Maar sinds een weekje of twee doe ik bijna niets meer met mijn Hyves. Ik heb het nog wel, want ik vind het een beetje zonde om ineens je hele profiel te verwijderen, maar ik zit op moment veel meer op Facebook.

Facebook is aan de ene kant bijna hetzelfde als Hyves, maar aan de andere kant ook weer totaal anders. Je hebt natuurlijk bij beide een eigen profiel. Op Hyves kun je een foto ‘respect’ geven, en op Facebook een ‘vind ik leuk’. Dat is eigenlijk hetzelfde. Daarnaast kun je bij beide sites onder een foto een reactie geven. Je hebt ook bij allebei de sites een profielfoto, die je zelf kunt kiezen.

Bij allebei kun je vermelden wat je aan het doen bent, alleen heet dit op Hyves een ‘wie wat waar’ en op Facebook heet het een ‘status’, maar ook dat is voor een groot deel hetzelfde. Maar bij Hyves staat die ‘wie wat waar’ op je profiel, en de oudere berichten worden niet getoond; op Facebook staat alles wat je er opzet onder elkaar. Dus óók als je een nieuwe foto hebt geplaatst, als iemand je een berichtje heeft gestuurd of als je zelf iets hebt toegevoegd. Op Hyves is het dus zo dat je berichtjes in een apart vakje staan, je foto’s ook apart, en er staat één ‘wie wat waar’ op je pagina. Ook een erg groot verschil: Facebook is wereldwijd, en Hyves is landelijk.

Toen Facebook een beetje populair begon te worden, maakten steeds meer mensen een pagina aan. Als je bijvoorbeeld buitenlandse vrienden leert kennen op vakantie is Facebook een handige manier om te communiceren. Veel mensen vinden het genoeg om één netwerk te hebben en omdat er steeds meer mensen op Facebook gingen, werd het op Hyves rustiger. Zo ging het steeds verder, en dat tot de dag van nu. Dag Hyves!

Foto: goiabarea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.