Goede voornemens

Goede voornemens, ik deed er nooit aan. Ik vond het maar onzin. “Waarom wachten tot later om het dan wel te proberen?” “Als het nu niet lukt gaat het dán toch ook niet?” Of: “Als het straks kan lukt het nu toch ook?” Iedereen vroeg altijd naar je voornemens. Mijn antwoord was standaard: “Nog niet kunnen bedenken”. Toch maar doen alsof je er wel mee bezig bent geweest. Ik kreeg namelijk altijd het idee dat je wel gestoord moest zijn om geen goede voornemens te hebben.

Dit jaar had ik wel voornemens, nog best wat ook. Waarom had ik voornemens? Het is toch onzin? Nou.. aangezien het nogal een beweeglijk jaar is geweest ben ik wel toe aan een nieuwe frisse start – en wanneer kan dat beter dan in een vakantie? Waarom pas in het nieuwe jaar? Ik had gewoon geen tijd om eerder te beginnen; de feestdagen zijn veel te druk.

Dit jaar zie ik het nut van voornemens in. Het nieuwe jaar voelt ook echt als een nieuwe start, wat het anders niet deed. Het werd 12 uur, je dronk champagne en dat was het. Gezellig, maar wat is er nou verder gebeurd?

Dit jaar is het anders. Ik weet niet hoe dat komt. Misschien word ik ouder, misschien komt het door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, misschien is het omdat ik ook ECHT even opnieuw wil beginnen, misschien komt het door de nieuwjaarduik waar ik aan meegedaan heb (dat al het oude eraf gewassen wordt), wie weet het? Ik niet. Maar ik vind het niet erg.

Ik heb er in ieder geval gebruik van gemaakt. Het eerste wat ik heb gedaan, nadat ik was bijgeslapen, was het beginnen met meer sporten, het opzoeken van contacten die ik lang niet gezien had en ik was gaan opruimen.

Wat vinden jullie van voornemens? Doen jullie er ook aan?

Ik hoop dat het gevoel van het opnieuw kunnen beginnen zo blijft.
Ik hoop dat 2012 een leuk en goed jaar wordt en ik wens jullie hierbij hetzelfde toe.

Foto: MarketingTechBlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.