Let’s go shopping!

Het is in Engeland op sommige gebieden heel anders dan in Nederland: de kinderen daar moeten een uniform aan op school. Elke school heeft een andere kleur. Bij de familie waar ik met mijn vriendinnen verbleef droegen de leerlingen een geel uniform. Nou ja, geel – alleen het truitje. De broek was grijs/bruin – maar toch leuk! de scholen daar zitten ook heel anders in elkaar. Er zijn scholen voor alleen meisjes en scholen voor alleen jongens. Ik zag een meisjesschool waar ze een blauw uniform aan moesten. Sommige kinderen moeten het zelfs in de winter met een kniekousje doen en daarboven een rok. Er zijn scholen die aparte uniforms hebben, voor in de winter en voor in de zomer. Die mensen hebben geluk, ze krijgen het tenminste niet zo koud.

Er is iets grappigs in Engeland: de mensen daar brengen in hun pyjama de kinderen naar school. In Nederland zie je dat niet zo gauw. In de winkels hebben ze vooral I I♥Londen-truitjes en allemaal andere toeristische dingen. Voor de Justin Bieber fans: in Engeland hebben ze allerlei dingen van hem: Blackberry-hoesjes, truitjes, sweaters, boeken en nog veel meer. Bij ons op school is het een ’ritueel’ dat we een I Love Londen-sweater moeten kopen: zo zien andere mensen dat we naar Engeland zijn geweest.

Ik ben echt blij dat ik ben gegaan! Ik heb zelf veel inkopen gedaan in Londen en daar ben ik blij om. Ik bedoel: hoe vaak kan ik naar Engeland? Ze zeggen wel dat Parijs een modestad is (daar ben ik ook eens naartoe geweest) maar het verschilt niet echt met Londen vind ik. Mijn garderobe is nu zó vol met Britse kledingstijlen, dat ik mijn nichtje van 3 erin kwijt kan raken. Ze hebben echt heel leuke kleding daar! Het meest speciale vond ik dat ze Jordans verkochten. Jordans zijn schoenen, alleen kennen ze die hier in Nederland niet. Veel mensen bestellen ze uit Amerika, maar in Engeland kennen ze die ze ook. Ik denk dat de nieuwe Nederlandse mode gaat bestaan uit Jordans, ik zie sommige mensen ze al dragen!

Tips voor als je naar Londen gaat:

1. Neem genoeg geld mee, je gaat echt alles kopen wat je ziet!

2. Jordans kosten erg veel. Als ze in de mode zijn en je wilt ze, maar je hebt niet genoeg geld, dan hoef je ze niet per se te kopen. Je kunt ook op andere manieren meedoen met de mode en meestal kost dat niet zo veel geld!

3. Ik heb in Londen ook allerlei spulletjes gekocht voor mijn familie en vrienden, een cadeautje kan er altijd bij! Dus ook extra geld meenemen voor de rest.

4. Ga van te voren je Engels oefenen! Toen mijn gastgezin tegen mij en mijn vriendinnen praatte wisten we niet meer wat we moesten doen. Ik zei tegen mezelf ’Gewoon Ja knikken’. Dat hielp wel, maar het is wel handig dat jij ze begrijpt en zij jou.

Foto: Buyeasyshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.