Dag zomer en vakantie, hallo herfst en school

Jammer genoeg leven we niet in een wereld waarbij het elke dag mooi weer is en waar je niets hoeft te doen. Integendeel. In de eerste schoolweek heb ik alweer genoeg Nederlands en Engels huiswerk gekregen zodat ik het hele weekend lekker in mijn kamer kan zitten leren. Not. Oh, en natgeregend het schoolplein opfietsen is ook niet bepaald een pretje.

Lekker positief. Ik moet toegeven dat het voor mij na zeven luie weken toch weer even wennen is. Vroeg opstaan, een nieuw schoolgebouw, een nieuwe klas en genoeg om te doen (zeg maar gerust meer dan genoeg). Dit gecombineerd met slecht weer, haalt nou niet per se het allerbeste in me naar boven. Maar toch kan ik ondanks mijn ‘mood’, me al aardig opwinden over de komende maanden. Natuurlijk moet je nog steeds stressen over school en voor jou doen veel te vroeg opstaan, maar er staan ook leuke dingen tegenover.

Als allereerst de seizoenen. Nu kan het natuurlijk zijn dat je absoluut geen persoon bent voor deze koude seizoenen, maar nog steeds zijn er wel positieve kanten aan te vinden. Zelf denk ik dan meteen aan de nieuwe kledingcollecties die weer in de winkels liggen en het feit dat ik mijn favoriete jassen weer kan dragen zonder het stikbenauwd te hebben. Maar je kan ook uitkijken naar de sneeuw, de pepernoten die weer in de supermarkt liggen, de herfst en kerstvakantie. Ook staan deze seizoenen in het teken van gezelligheid; met sinterklaas en kerst wordt de sfeer zowat overal beïnvloedt, ook al vier je deze feestdagen niet. Op straat is het bijvoorbeeld terug te zien aan de lampjes die in de bomen opgehangen worden.

Zelf ga ik in oktober naar London met school, en heb ik al weer genoeg leuke dingen gepland om te doen met vrienden. Plan om de zoveel tijd iets leuks, zoals een dagje weg of gewoon een afspraakje met een vriend of vriendin. Zo voorkom je dat je niet te gestrest raakt door school en vliegen de grauwe maanden zo voorbij.

Hoe kom jij de eerste herfstmaanden door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.