Dankbaar dat ik in Nederland woon

Orkanen

Door de orkanen die over de Caribische Eilanden en de VS hebben geraasd ben ik me gaan beseffen hoeveel geluk ik eigenlijk heb dat ik in Nederland woon. Hier hoef ik niet bang te zijn dat een storm het dak van mijn huis zal blazen of dat de straten veranderen in rivieren. Ik denk er eigenlijk niet vaak over na, maar wanneer er veel natuurrampen in het nieuws zijn kan ik er niet omheen. Ik ben echt dankbaar dat ik hier woon.

Oneerlijk

Iets waar ik zelf niks aan kan doen, namelijk waar ik ben geboren, heeft mijn leven wel deels bepaald. Ik woon nou eenmaal in een rijk land met een mild klimaat, waar de dijken me beschermen tegen het water. Ik hoef me hierdoor minder zorgen te maken over dingen waar mensen zich in andere delen van de wereld wel zorgen over maken. Dat mijn leven relatief probleemloos is in vergelijking met sommige andere mensen voelt een beetje oneerlijk. Hoezo woon ik hier, waar het over het algemeen veilig is, en andere mensen ergens anders, waar ze blootgesteld worden aan orkanen en allerlei andere natuurrampen? Daarom doneer ik weleens aan Giro555 wanneer er een ramp is geweest. Zo kan ik toch nog iets betekenen voor de mensen die het veel zwaarder hebben dan ik.

Heb jij weleens geld gedoneerd of spullen ingezameld voor slachtoffers van een natuurramp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.