Daredevil

Deze zomer heb ik met vriendinnen in Kroatië op een jetski gezeten, dit leek mij gelijk heel fantastisch, terwijl de rest het eng vond en bang waren dat ze eraf zouden vallen. Het duurde daarom ook even totdat ik ze zo ver had om de jetski op te gaan. Waarom durf ik in deze situaties de uitdaging wel aan te gaan en waarom vind ik het schrijven van een blog eng? Is het omdat er nu mensen zijn die bepaalde verwachtingen van mij hebben? Het antwoord hierop is natuurlijk heel makkelijk: ja!

Mensen hebben altijd verwachtingen van je, op je werk, op school of gewoon in je eigen vriendenkring. Al die verwachtingen kunnen zorgen voor veel onzekerheid. Ik ben veel te bang om keihard op mijn bek gaan, het niet aan te kunnen of te kort te schieten. Maar eigenlijk weet ik zelf heel goed dat die gedachten maar dom en niet waar zijn. Ik ben een stagiaire die net om hoek komt kijken in de grote mensen wereld van de communicatie. Waarom zou ik van mezelf geen fouten mogen maken? En ook hier is het antwoord weer heel makkelijk; natuurlijk mag dit, hier leer je alleen maar van!

Met dit in mijn achterhoofd, pak ik nieuwe uitdagingen aan, schrijf ik deze eerste blog en sta ik open voor nieuwe ervaringen. Dit allemaal om langzaam toch meer die daredevil in mezelf te gaan vinden.

Herkennen jullie je in deze situatie? Laat het me weten!

Bron plaatje: Flickr.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.