De ontdekking

Ik was zelf een jaar of 9 toen ik merkte dat ik iets anders was dan anderen, maar ik kon het geen benaming geven. Van thuis uit heb ik altijd mee gekregen dat homoseksualiteit en alle andere geaardheden, behalve hetero, slecht en vies waren. Ik was niet slecht of vies, dus dat was het niet dacht ik.

Met een jaar of 11 begon ik hier steeds meer over te piekeren en wilde ik graag weten wat het was. Toen ik 13 jaar was, zat ik in de brugklas. Alles ging zoals het zou moeten en ik lag meteen goed in de groep. Er was een meisje, dat mijn aandacht trok. Ik wist niet waarom ik dat voelde, maar het was zo. Later dat jaar kregen we ''homo voorlichting'' (van het COC) zoals wij dat toen noemde. Eerst gaven ze informatie en daarna stelde ze een vraag. De vraag was namelijk: ''Is er hier iemand die zelf lesbi, homo, bi of transgender is of iemand kende die het is?''. Op dat moment werd het pas duidelijk voor mij zelf. Ik dacht, misschien ben ik wel bi. Ik heb het daar in het begin heel erg moeilijk mee gehad .

Een paar maanden later besloot ik het te vertellen aan mijn beste vriendin (het meisje dat mij aantrok). Ik vertelde het haar via msn en haar reactie was redelijk goed. Ze vroeg of ik verliefd op haar was en ik loog dat het niet zo was, maar ik was het wel degelijk.

Ik voelde me opgelucht. Ik heb als tip, als je twijfelt, praat erover met iemand. Dit kan een goede vriend zijn, maar dit kan ook iemand zijn van het COC etc.

Ik raad iedereen ook aan om te gaan experimenteren. Het is niet dat ik je aanraad om zomaar met iedereen het bed in te duiken, maar het is wel goed om te gaan ontdekken waar jij je goed bij voelt. Ik had zelf met 12 jaar het idee dat je een vriendje moest hebben, want dat had iedereen. Uiteindelijk was dat helemaal niet zo. Ik heb zelf wel 12 dagen een vriendje gehad, wat ik toen heel lang vond. Ik had geen gevoelens voor hem, maar ik vond hem wel heel aardig.

Een tijdje later vroeg een meisje: ''Wil je verkering met mij?'' en ik dacht, ik wil het wel proberen, dus ik zei ja. Ik vond dat meisje eigenlijk helemaal niet zo leuk, maar ik voelde me wel op mijn gemak. Hierdoor kwam ik erachter dat ik niet bi, maar lesbisch was.

Dit was het moment dat ik ontdekte en besefte dat ik op meisjes viel.

Nog een paar dingen om het te ontdekken

Probeer mensen te leren kennen die het al weten.

Hoe doe je dit ? Je kunt naar een café gaan voor holebi's, maar als je net zo jong bent als ik toen was, is dat niet zo voor de hand liggend. Je kunt ook online zoeken. Hier moet je wel mee oppassen want er zijn veel fake mensen op internet. Https://www.jongenout.nl/ is een site waar ik veel mensen heb leren kennen en lange chatgesprekken heb gehad over ‘het lesbisch zijn’ en alles er om heen.

Als je lef hebt, kun je het bekend maken voor mensen. Via via zou je dan andere mensen kunnen leren kennen. Zelf had ik dat lef niet op die leeftijd. Voor meer artikelen van mij kun je een kijkje nemen op mijn blog: http://hetlevenalslesbi.blogspot.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.