Ja, ja en nog eens ja

Ik heb hem vorige week voor het eerst gezien. De film gaat over een man die zijn hele leven al op alles nee antwoord. Hierdoor mist hij ontzettend veel leuke momenten.

Zijn dagelijks leven bestaat vooral uit slapen, eten, werken, films huren en allerlei excuses bedenken om uitnodingen en afspraken met andere mensen af te zeggen, Totdat hij op een dag een oud klasgenoot tegenkomt die hem verteld dat het leven zoveel leuker wordt als je op alles ja zegt. Na die ontmoeting staat de man voor letterlijk alles open waardoor hij in situaties belandt die hem heel goed bevallen.

Nee zeggen lijkt zo gemakkelijk vind ik. Het lijkt wel of ik er duizenden problemen mee omzeil. Nu weet ik van mijzelf dat ik best makkelijk nee kan zeggen. Want geef toe.. Nee zeggen is vaak een manier om spontane situaties te ontlopen.

Wanneer iemand mij uitnodigt voor een feestje en ik niet iedereen ken zeg ik al gauw nee. Of wanneer ik moe ben en iemand vraagt of ik zin heb om af te spreken zeg ik nee, want hee.. die bank ligt toch wel echt lekker. Maar het lijkt mij zo heerlijk om een keer op alles ja te zeggen waardoor ik gekke, spannende en leuke dingen mee maak, Die ik met het nee zeggen anders nooit had mee gemaakt.. Dus na het gezien te hebben van de film heb ik mij voorgekomen om een tijd lang (bijna) op alles ja te zeggen. En het bevalt me super goed!

Laatst belde er een oude goede schoolvriend op die ik al jaren lang niet meer heb gezien omdat hij is verhuisd. Ik schrok van zijn vraag om weer is af te spreken en bij te kletsen. “Ik heb hem al zo lang niet gezien. En wat nou als we elkaar niet veel te vertellen hebben.. Ik kan maar beter afzeggen.” Er gingen allerlei smoezen door mijn hoofd heen waarom ik nee zou moeten zeggen op zijn vraag. Totdat ik mijzelf streng toesprak en ik mezelf eraan herineerde met de afspraak die ik had gemaakt. Op alles ja zeggen.. We hebben de volgende dag afgespoken en het was super gezellig! We hebben bijgekletst en het voelde alsof ik hem gisteren nog had gezien. Ik was zo opgelucht met mijn beslissing dat ik ja had geantwoord op zijn vraag. We spreken elkaar nu dagelijks en dat was nooit gebeurd wanneer ik nee had gezegd!

Ik ben geen grote fan van kamperen. Ik woon achter een groot natuur gebied waar kamperen is toegestaan. Al vaak genoeg heeft mijn buurmeisje gevraagd of ik een nachtje met haar wil kamperen in het bos achter ons. Maar alle keren heb ik nee tegen haar gezegd omdat ik geen zin had. Laatst belde ze mij weer op met haar laatste poging om mij over te halen om een keer met haar te willen kamperen. Ik twijfelde geen moment en zei meteen ja! We hebben de hele nacht buiten ons tentje gezeten, gekletst, verhalen verteld en marsmallows gegeten (helaas ben ik niet avontuurlijk genoeg om een eigen vuur te maken 😉 Ik had deze avond nooit willen missen en ik vond het super gezellig!

Doordat ik nu steeds vaker ja zeg beland ik in leuke situaties die allemaal nieuws voor mij zijn. Natuurlijk vind ik het nog steeds spannend om op veel dingen ja te zeggen maar het brengt ook veel plezier met zich mee!

Durf jij op alles ja te zeggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.