De herfst is zo slecht nog niet

Heldere herfstdag

Op een zondag hadden mijn vriend en ik spontaan besloten om te gaan wandelen. Het was een heldere herfstdag, ideaal vonden wij. Na even zoeken kwamen we uit bij het Nationaal Park Veluwezoom, waar we binnen een uurtje konden zijn. Terwijl we in de trein zaten begon de lucht te betrekken… Nee, het zou toch niet gaan regenen?! We hadden voor de zekerheid wel onze regenjassen aangetrokken, maar toch, we hadden liever mooi weer.

Regen!

Op weg naar het beginpunt van onze wandeling begon het even te spetteren, maar dat hield snel weer op. Toen we eenmaal open en bloot over de heide wandelden barstte het los! Het regende en waaide, onze gezichten waren koud en we vloekten over het weer. Tot we bovenop een heuvel stonden, met de regen en wind in de rug. Vanaf daar zagen we al die mooie kleuren van de herfst, en dan dat echte herfstweer erbij… Ik vond het prachtig.

Herfstgevoel

Ik besefte me dat ik het op dat moment juist lekker vond om door de regen te wandelen en de weerstand van de wind te voelen. Helemaal mooi was het om daarna moe, maar ook blij in een restaurantje neer te ploffen met warme chocolademelk (mét slagroom). Natuurlijk moet je er goed op voorbereid zijn als je met slecht weer gaat wandelen en natuurlijk heb je meestal toch liever zon dan regen, maar deze echte herfstwandeling gaf me wel een heel fijn herfstgevoel. Echt, ik vind de herfst zo slecht nog niet. Hier lees je meer over de voordelen van de herfst.

Houd jij van de herfst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.