Hoe verzorg ik mijn krullend haar?

Volle bos krullen

Ik heb een volle bos krullen en die zit niet altijd even mooi. Mensen met krullend haar kennen die frustratie wel. Waarom kan mijn haar nou niet elke dag gewoon goed zitten? Anderen merken er helemaal niks van, terwijl ik vind dat ik echt een bad hairday heb. Elk persoon met krullend haar verzorgt het anders, want er zijn veel typen krullen. Ikzelf heb best grote pijpenkrullen en heel zacht haar. Om ervoor te zorgen dat ik zo weinig mogelijk bad hairdays heb, verzorg ik het als volgt.

Verzorging

Elke ochtend maak ik mijn haar nat en kam het onder de douche/kraan helemaal uit. Droog kammen is bij krullend haar geen optie, want dan wordt het super pluizig. Ik wikkel mijn haar vervolgens in een handdoek en laat het even ‘drogen’. Daarna kam ik het nog een keer uit en smeer ik er twee producten in, namelijk: crèmevoeding en krulcrème. Beide producten zijn van het Kruidvatmerk. Ik smeer het goed in en schud vervolgens mijn haren door elkaar. Ik maak dan een scheiding en laat het opdrogen.

Knippen

Haren knippen is altijd een must. Ook bij krullen. Mijn haar gaat er zo veel mooier van zitten en mijn krul krult nog beter dan normaal. Het zorgt er ook voor dat ik weer wat extra volume in mijn haar krijg. Ik ben zelf geen fan van haren knippen, want ik hou van lang haar, maar mijn kapper adviseert me om zeker om de 3 maanden mijn haren bij te knippen. Toen ik dat niet deed, brak mijn haar heel erg af. Nu blijft mijn haar mooi, vol en gezond.

Help?! Hoe verzorg ik mijn haar?

Als jij nou echt niet weet hoe jij je haar moet verzorgen, dan heb ik een goede tip voor je: join de Curly Forever Facebookgroep. De groep is niet te vinden op Google, maar wel op Facebook. Het is een besloten groep. Hier vind je allerlei tips en tricks om de juiste verzorgingsmethode voor jouw haar te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.