De Jonge Jury gaat zwerven!

De Jonge Jury daagt jongeren uit hun mening te geven over de zwervende boeken: ‘Want wat vind jij?’. Jouw mening is belangrijk, toch??! Laat hem horen! Jullie kunnen een foto van hun vondst én jullie mening kwijt op facebook.com/jongejury of via Twitter: #jongejuryzwerfboek.

Met behulp van zo’n vijftig enthousiaste scholen worden de boeken door het land verspreid. Je herkent de boeken aan de sticker met het logo van de Jonge Jury en de uitdaging ‘Wat vind jij?’. Wanneer een boek wordt gevonden, maakt de vinder een foto van zichzelf met het boek. Deze foto plaatst hij/zij op de Hyves- of Facebookpagina van de Jonge Jury, of via Twitter #jongejuryzwerfboek. Nadat het boek is gelezen, gaat het weer verder zwerven. Via de sociale media pagina’s volg je het boek door het land.

Al vijftien edities lang lezen jongeren van 12 tot en met 15 jaar tussen half augustus en eind februari naar eigen keuze een aantal jeugdboeken uit het jaar ervoor en brengen een stem uit op hun favoriete titels. Voor de Jonge Jury 2011 brachten 10.000 jongeren hun stem uit.

Iedereen van 12 tot en met 15 jaar kan meedoen!! Stemmen kan tot 1 maart 2012.

Alle deelnemers mogen hun favoriete jeugdboeken uit 2010 opgeven.

Dit kan digitaal via de website www.jongejury.nl, per e-mail: info@jongejury.nl of per post: stuur het stemformulier, een brief of kaartje naar de Jonge Jury, Postbus 25264, 3001 HG Rotterdam.

Onder alle Jonge Jury-stemmers wordt een iPad2 verloot.

De vijf boeken die het hoogste aantal stemmen ontvangen, worden half maart genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2012. De absolute winnaar ontvangt op 11 april 2012 de Prijs van de Jonge Jury 2012! Deze wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury in het AFAS Circustheater te Scheveningen.

Foto: lovelihood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.