Sanne in Utah: deel zes

Hee allemaal,

Het is inmiddels alweer februari en wat is de tijd gevlogen zeg! Ik ben hier nu alweer langer dan 6 maanden en ik heb nog tot juni te gaan. Afgelopen maand is weer van alles gebeurd, maar het was wel een stuk rustiger dan de maanden ervoor. Het weer is nog steeds erg lekker, zo’n 17 graden en volle zon. Deze maand: een nieuw semester, het basketbalseizoen en Senior Ball!

Een nieuw semester betekent natuurlijk nieuwe vakken! Ik heb deze in het begin van het jaar al op moeten geven en nu was het eindelijk zo ver. In mijn rooster heb ik nu tekenen, geschiedenis, graphic arts, interior design, Engels, wiskunde, sculptuur en fashion. Ik heb mijn vorige vakken met prachtige cijfers afgesloten, wat eerlijk gezegd niet eens mijn bedoeling was. Mijn cijfers waren namelijk (alles vanaf 92% is een A, 100% is max. alleen met extra credit ga je eroverheen):

Basic Photography (fotografie) 99%

US History (geschiedenis) 103%

Ceramics (pottenbakken) 100%

Creative Writing (schrijven) 98%

Language Arts (Engels) 98%

Algebra II (wiskunde) 98%

Art Found (kunst) 100%

Foods and Nutrition I (koken) 102%

Verder heb ik ook 2 certificaten binnengesleept. Namelijk voor fotografie en voor koken. Aan het eind van het semester hadden we een online toets die hetzelfde is in de hele staat en als je meer dan 80% goed had (van de meestal 50-80 vragen) dan slaagde je en kreeg je een certificaat. De toets was zo gemaakt dat ongeveer 50% van de deelnemers slaagde en ik werd dan ook heel nerveus gemaakt door de leraren. Bij koken had ik uiteindelijk zelfs tegen mezelf gezegd: “Sanne, als je niet slaagt, dat is ook prima. Geen probleem.” Dus mijn hoofd ging er eigenlijk al vanuit dat ik niet ging slagen. Het tegenovergestelde was waar!

Voor fotografie was mijn score 97 procent! Ik had maar 2 foutjes gemaakt in een toets van 73 vragen en ik had de hoogste score van beide klassen bij ons op school! En vervolgens haalde ik voor mijn kooktest een 95 procent! Veel hoger dan verwacht, dus ik was er ontzettend blij mee. Nu heb ik hier 2 mooie certificaten op mijn bureau liggen waar alle “skills” opstaan die je zou hebben als je die test hebt gehaald.

Ik vind het echt super om te hebben, want dat kan je ook mee naar huis nemen en dat is natuurlijk een mooi aandenken!

Basketbal

Wat ook is begonnen is het basketbalseizoen. Dat is een van de leukste sporten om naar te kijken op school. De sfeer is ontzettend gezellig, iedereen juicht heel hard voor het team en er worden mooie shows gegeven door dansgroepen in de pauze. Iedere woensdag en vrijdag is er een wedstrijd en iedereen gaat daar dan ook massaal heen. We hebben altijd een bepaald thema met de school, zoals onze schoolkleuren, jersey, of cowboy. Iedereen kleed zich dan op die manier zodat we allemaal één grote groep zijn. Ook had onze school bedacht om een paar stunts te doen. Zo hebben we een stunt gedaan waar alle leerlingen een zee waren, en Thor, onze schoolheld, de zee ging opsplitsen (http://www.youtube.com/watch?v=xEJtWJeZZm8). En natuurlijk stond ik daar ook bij! Ik werd omvergeduwd en iedereen viel op de grond maar het was geweldig! En we deden nog 2x een freeze, waarbij iedereen bij de start ineens bevriest totdat het eerste punt wordt gescoord.

Senior Ball

Jaja, met een korte introductie de laatste keer is ook Senior Ball voorbij, de tweede dance waar ik naartoe ben geweest. Er was een jongen die mij had gevraagd naar het feest. Tijdens de les kwam ineens iemand de klas in die naar mij vroeg, hij gaf mij 2 bloemen en liep weer weg. Aan de bloemen was een kaartje vast gemaakt met daarop “Senior Ball awaits us”, het was van een jongen uit mijn geschiedenisklas. Ik kende hem niet zo goed, en we hadden nog niemand in onze groep voor die dag die ik kende, dus ik was eerst van plan niet te gaan. Toen hoorde ik echter dat een goede vriend van mij, die zijn beste vriend bleek te zijn, mijn gastzus ging vragen. Dan leek het mij wel leuk! Mijn zus wist nog niet door wie ze gevraagd ging worden, maar wij gingen toen alvast mijn date beantwoorden. Megan had een geweldig idee: op een oud wit shirt schrijf je iets randoms, met permanente en non-permanente marker, waarbij je zorgt dat er de letters Y E S in staan en die doe je met permanente marker. Vervolgens stop je er een briefje bij, “Hee, mijn wasmachine is kapot, kan je dit shirt voor me wassen?” Nadat hij dan uit de wasmachine komt staan alleen de letters YES er nog! Dus ik zette erop “Why all true wisdom is found on t-shirts” en hij was zo door de war! Tot hij het waste natuurlijk, toen snapte hij het. 😉

Helaas bleek later dat mijn gastzus door een andere jongen eerder was gevraagd, dus zat zij niet meer bij mij in de groep. Wij hebben toen een informele groep gehad de dag van het feest. We zijn gewoon met vrienden gegaan in plaats van andere koppels, en toen zijn we wezen snowboarden en skiën! Het was ontzettend leuk en gezellig! ’s Avonds gingen we eten bij Applebee’s en daarna naar het feest. Ik had een super leuke jurk gekocht en mijn haar opgestoken. Het feest zelf was niet zo heel interessant dus we gingen al snel weer weg, en toen hebben we gewoon nog wat gezelligs gedaan met vrienden de rest van de avond.

Het was een leuke dag, vooral het skiën was ontzettend gaaf, want dat had ik al een hele tijd niet gedaan en ik heb ook geen idee wanneer ik dat weer zal doen. De rest van de maand heb ik veel met vrienden afgesproken en rustig aan gedaan. Ben ook een beetje ziekjes geweest, dat hoort erbij in de winter, maar het was verder allemaal heel erg leuk! Volgende maand komt er weer een nieuwe column en tot die tijd: www.sanneinutah.waarbenjij.nu

Liefs,

Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.