De natural look

Dikke lagen make-up is vanaf nu een no-go. De grootste modellen kiezen of voor een donkere lippenstift of groot opgemaakte ogen. Het is dus het een of het ander!

De nadruk ligt nu vooral op de huid. Een mooie foundation die je huid egaal maakt en een blush die wat meer contour aan brengt.

Naast de foundation kan je ervoor kiezen om je lippen in te kleuren of juist je ogen meer op te laten vallen. Gebruik hierbij geen dikke lagen mascara, want hierdoor zien je wimpers er onnatuurlijk uit en je ogen juist kleiner.

Je kan er voor kiezen om een lichte oogschaduw, eyeliner en mascara te gebruiken. Als je dan toch je lippen wat opvallender wil maken, gebruik dan een peachy gloss en een nude lipliner. Zo lijken je lippen ook een stuk voller.

Kies je ervoor om alleen lippenstift op te doen, dan kan je altijd nog een beetje mascara gebruiken. Tip: Als je de mascara alleen op je bovenste wimpers doet lijken je ogen een stuk groter dan als je ook je onderste wimpers met mascara opmaakt.

Ik doe zelf meestal eyeliner en mascara op, maar vandaag heb ik gekozen om alleen lippenstift te gebruiken. Het voelt wel een stuk fijner. Het geeft meer het gevoel van een natural look en ik kan met gemak in mijn ogen wrijven zonder dat ik rekening moet houden met oog make-up. Ook vind ik de donker rode kleur op mijn lippen erg mooi bij het herfstseizoen passen.

Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het Amerikaanse tijdschrift The Quarterly Journal of Experimental Psychology blijkt dat mannen, vrouwen met minder make-up veel aantrekkelijker vinden. Wat denk jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.