Door een gamba op de eerste hulp

We hadden een leuk hotel geboekt waar we ’s avonds ook zouden eten. Het was een verrassingsmenu van de chef, dus geen idee wat we konden verwachten. De ober wel nog even wat we niet lusten en waar we allergisch voor zijn. Geen bijzondere allergieën dachten we toen nog. Toen het voorgerecht kwam zaten daar gamba’s bij. Eén vriendin had dit nog nooit gehad en wist dus eigenlijk niet of ze het lekker zou vinden. Onder het motto van voor alles is een eerste keer, proefde ze de gamba’s. Dit had ze beter niet kunnen doen! Ze kreeg meteen jeuk aan haar gehemelte en haar lip zwol een beetje op. We dachten eigenlijk dat ze een grapje maakte, want hoe kun je nu na één gamba al iets voelen?

Toen ze het na 10 minuten opeens heel benauwd kreeg en ook erg misselijk werd, hadden we toch het idee dat er meer aan de hand was. Na wat frisse lucht heeft ze toch haar hoofdgerecht opgegeten. Daarna is ze naar de kamer gegaan om even op bed te liggen. Wij dachten dat het wel goed zou komen, gewoon een beetje misselijk. Totdat we na het eten terug naar de kamer gingen en mijn vriendin in paniek op bed zagen zitten onder de bulten en overal jeuk. Was dat even schrikken!

Meteen naar het ziekenhuis en daar kreeg ze een middeltje tegen de allergische reactie. Het ging het gelukkig al snel een stuk beter. Na anderhalf uur liep ze weer als vanouds het ziekenhuis uit. Alleen haar oren waren nog extreem opgezwollen dus ze was nog een beetje Dombo de olifant. Ons stapavondje viel wel mooi in het water.

Heel raar dat één gamba zoveel kan aanrichten. Ondanks het bezoekje aan de eerste hulp hebben we genoten van Amsterdam. Met één groot voordeel: geen kater op zondagmorgen. Ook handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.