De wereld rond!

Vette stranden, Beach huisjes, Kangaroos in het wild en vooral heel veel zon. De leukste foto’s blijven steeds voorbij komen op de groepsapp. Twee van mijn beste vriendinnetjes verblijven aan de andere kant van de wereld en maken de leukste dingen mee. Eentje doet een studieproject in Paramaribo en de ander volgt mastervakken aan de universiteit in Sydney! Super leuk natuurlijk en vooral heel fijn dat er nu zoiets als Whatsapp bestaat zodat het communiceren heel gemakkelijk gaat, maar jaloers word ik ervan! Af en toe, als ik met een dikke trui achter mijn bureautje zit op kantoor hierin Nederland vind ik mezelf best zielig. 1 ding weet ik zeker: ik wil en ga ook de wereld ontdekken!

Ik roep al heel lang dat ik op reis wil. Ik had de mogelijkheid om mijn minor in het buitenland te gaan volgen, maar toen ik mij een jaar geleden op moest geven durfde ik het niet. Ik koos toch voor de veiligheid en heb een minor gekozen die ik in het vertrouwde Nijmegen kan volgen. Mijn halve klas gaat in februari weg uit Nederland en nu heb ik spijt dat ik op dat moment niet de ballen had om ook het avontuur op te zoeken.

Nu ik elke dag geconfronteerd wordt met de mooiste plaatjes en verhalen begint het toch echt wel te kriebelen om ook weg te gaan. Even weg uit Nederland: kennismaken met andere culturen, gewoontes en mensen. Ja, ik zie mezelf al helemaal los gaan op een fullmoon party in Thailand of met dolfijnen zwemmen in Zuid-Amerika.

Helaas moet ik nog even wachten en mag ik er alleen nog over dromen; maar als de komende tijd net zo hard voorbij gaan als afgelopen 2 jaar en ik mijn bachelorsdiploma op zak heb, dan lig ik al snel in bikini aan een mooi wit strand aan de andere kant van de wereld.

Weet jij nog leuke bestemmingen? Tips zijn altijd welkom!

Klik hier voor een filmpje over werken in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.