Lootjes en verlanglijstjes, die tijd van het jaar!

Sinterklaas en Kerst staan weer voor de deur. Dit betekent lootjes trekken, verlanglijstjes maken, rijmen en knutselen. Ook ik moest er weer aan geloven.

Tegenwoordig kun je op verschillende manieren lootjes trekken. Dit heb ik afgelopen weekend ook gedaan met mijn familie. Omdat de familie steeds groter wordt, kopen we niet meer voor iedereen een cadeautje, maar trekken we lootjes. Bij ons gaat dat nog op de ouderwetse manier, met zijn alle bij elkaar zitten, lootjes in een kom en grabbelen maar! Dan stiekem op je papiertje kijken zodat niemand ziet welke naam op jouw papiertje staat. En er dan bij het laatste lootje achter komen dat die persoon zichzelf heeft. Nou dan kun je weer opnieuw beginnen. Maar die voorpret is juist al super leuk.

Geen tijd om bij elkaar te komen om lootjes te trekken? Don’t worry! In dit digitale tijdperk is er een optie om online lootjes te trekken, super handig! Op lootjestrekken.nl kun je je alle emailadressen invullen en zo krijgt iedereen heel gemakkelijk een mailtje met het getrokken lootje. Zo gaat het in één keer goed en hoef je er niet de hele middag over te doen om lootjes te trekken. Op deze site kun je ook je verlanglijstje invullen en daar krijgt de ander weer een mailtje van. Wanneer je niet weet wat je op je verlanglijstje moet zetten en je bent helemaal radeloos is er een optie om via deze site ook te zien wat andere mensen met jouw leeftijd en geslacht vragen voor Sinterklaas of Kerst. Hier kun je dan ook gelijk je cadeautje aanklikken en komt het op het verlanglijstje te staan.

Erg handig en snel, maar het is natuurlijk veel gezelliger om ouderwets lootjes te trekken. En dit is natuurlijk ook een goed excuus voor een leuke middag met hapjes en drankjes!

Doen jullie ook lootjes trekken voor Sinterklaas of Kerst? Laat het mij weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.