De Spicy Noodle Challenge

De Spicy Noodle Challenge is op dit moment een challenge die je vaak tegenkomt bij allerlei YouTubers. Dus ik dacht: laat me het ook eens uitproberen. Ik kan namelijk erg goed tegen pittig eten en ik vind het ook erg lekker. Zo erg kan het toch niet zijn, dacht ik…

Ik had twee pakken noodles gekocht bij de Chinese toko in de stad. Ik was erg enthousiast om het uit te proberen. Bij de challenge moet je een heel bord leegeten zonder tussendoor wat te drinken. Ik dacht dat ik het makkelijk zou kunnen.

Ik deed de challenge met mijn nicht. Zij had dit al eerder gedaan en had me gewaarschuwd voor de extreme pittigheid.

In de avond besloten we het te doen. Ik maakte voor ons allebei een pak noodles klaar en had alvast twee glazen en een pak melk klaargelegd. Melk helpt namelijk enigszins tegen pittigheid. We begonnen met eten en ik was ervan overtuigd dat ik zou winnen.

De eerste twee happen waren helemaal niet zo pittig. Tot uit het niets mijn mond heel erg begon te branden. Ik kreeg een loopneus en tranen in mijn ogen. Als een bikkel nam ik nog een aantal grote happen, maar ik hield het niet meer vol. Ik nam een grote slok van mijn glas melk, maar het branderige gevoel verdween maar voor even.

Uiteindelijk heb ik verloren, want mijn nicht had haar noodles opgegeten en ik niet. Helaas! Moet wel zeggen dat ik echt lang niet zo gelachen heb.

PS. Als je niet tegen pittig eten kunt, doe het dan niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.