De Stembus 2017

Er kwam een enorme stroom reacties vanuit heel Nederland op Twitter. Heel veel mensen vinden het een top idee en willen helpen met ideeën om jongeren naar de stembus te krijgen. Veel volgers vinden dat jongeren het verschil kunnen maken. Tim Hofman werd een van de gezichten van de actie, bij DWDD vertelt hij zelf waarom je als jongere moet gaan stemmen.

De organisatoren van de Stembus 2017 willen de komende weken door het land trekken om bij mbo’s, hbo’s en universiteiten jongeren te motiveren naar de stembus te gaan. En er is haast bij, want de verkiezingen zijn natuurlijk al op 15 maart. Er wordt van alles uit de kast getrokken om jongeren duidelijk te maken dat zij het verschil kunnen maken.

Ja, je leest het goed: JIJ kunt het verschil maken. Wist je dat de verkiezingen in Amerika misschien wel heel anders hadden uitgepakt als alle jongeren waren gaan stemmen?!

Ben jij een van de twee miljoen jongeren die wél een stem laat horen straks? Het excuus: Ik weet niet op wie ik moet stemmen gaat alvast niet op. Je kunt via de jongerenkieswijzer checken welke partij het beste bij jouw ideeën past.

Eigenlijk hoef je je alleen voor te nemen om te gaan stemmen. Het kost je een paar minuten om te laten weten hoe jij over dingen denkt. Mocht je na de verkiezingen nog een boel te klagen hebben, dan heb je in ieder geval recht van spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.