De zomer door met films

De vakantie komt er weer aan, zeeën van tijd om te doen wat je wil. Top! Maar iedereen weet dat je na een aantal weken al niet meer weet wat je moet doen. Films helpen altijd, daarom zocht ik een aantal films voor je uit om die tijd door te komen.

Mirrors (2008)

Horror

Keek jij vanochtend nog in de spiegel? Klopte je spiegelbeeld nog? Mooi! Want na het zien van deze film durf jij een tijdje niet meer in de spiegel te kijken. De film gaat over iets in de spiegels van het afgebrande New Yorkse warenhuis de Mayflower. Een voormalig agent krijgt een baan als bewaker van het afgebrande pand en ontdekt daar het geheim van de zaak. Ik hoor je denken: wat vaag! Maar meer ga ik niet verklappen.

Cijfer op The Internet Movie Database (www.imdb.com) : 6,1

Mijn cijfer: 7

Love Wrecked (2005)

Romantische comedy

Deze zomerse comedy met in de hoofdrol Amanda Bynes als Jenny Taylor. Zij krijgt samen met haar beste vriend een vakantiebaantje aangeboden in een resort op een Caribisch eiland. Daar ontmoet ze haar grote idool, Jason masters, die toevallig in het resort verblijft waar ze werkt. Als hij tijdens een rondvaart in zee valt besluit Jenny hem achterna te springen. Samen belanden ze op een ‘onbewoond eiland’ dat later gewoon het eiland blijkt te zijn waar Jenny werkt. Dit vertelt ze echter niet aan Jason en ze overleven een tijdje samen in de wildernis. Tot Alexis de waarheid ontdekt, de rivaal van Jenny gooit dan roet in het eten. Een prima comedy om je een middag mee te vermaken.

Imdb cijfer: 4,9

Mijn cijfer: 6

Up (2009)

Animatie

Je komt er misschien niet gauw zelf op, maar de animatiefilms zijn hip. Steeds meer hoor ik het in mijn omgeving. Vandaar dat ik als laatste film de animatiefilm Up behandel. Een 78-jarige man die duizenden ballonnen aan z’n huis hangt om zijn wens in vervulling te zien gaan. Samen met Russell, een acht jarige jongen, gaat hij op reis naar de paradijsrots maar de reis daarheen lijkt makkelijker dan hij in werkelijkheid is. Je kan wel zeggen dat deze film voor alle leeftijden is.

Imdb cijfer: 8,3

Mijn cijfer: 8

Bron foto: Andrei Zmievski

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.